bolig

18 tips til at spare på elforbruget derhjemme

Synes du at din elregning er høj? De findes faktisk ting som du kan gøre for at både formindske dine omkostninger mht. til el og spare på vores miljø. Her er Norh Entreprises bedste tips på foranstaltninger som du kan tage for at spare på dit elforbrug derhjemme.

1. Sænk inde temperaturen. En grad reducerer energiforbruget med fem procent.

2. Investere i nye tætningslister omkring vinduer og døre. Du kan sagtens klare opsætningen selv eller så kan du få en handyman eller en låsesmed til at hjælpe.

3. Træk opladere eller anden adapter ud, når den ikke er i brug.

4. Fold ned persienner i løbet af vinternætterne for at holde varmen lukket indenfor.

5. Brug energieffektiv belysning. LED- og lavenergilamper er betydeligt mere energieffektive og holder længere. For hver udskiftet lampe sparer du op til 400kr / år.

6. Sluk efter dig. Du bruger ikke mere el, fordi du tænder og slukker oftere. Få en timer eller bevægelsessensor for at sikre, at lyset kun er tændt, når du skal bruge det.

7. Hvis muligt, brug energibesparende tilstand på dit tv og din computer.

8. Sluk for din gulvvarme og håndklædetørrer, når de ikke bruges.

9. Indstil den korrekte temperatur i køleskabet (+5 grader) og fryseren (-18 grader). Sørg for, at dørene lukkes tæt, hver gang.

10. Brug din elkedel ofte, den trækker mindre energi end kogepladerne.

11. Kog der skal koges med låg, og vælg den rigtige størrelse på gryden. Det kan spare dig op til 80 procent af energien.

12. Brug en mikrobølgeovn i stedet for en komfur / ovn, når du tilbereder en lille mængde mad.

13. Vask ved 40 grader i stedet for 60 grader, hvis muligt. Det kan næsten halvere dit energiforbrug, ved tøjvask.

14. Hvis det er muligt, lufttørre vasketøjet udendørs. En tørretumbler trækker op til tre gange mere el end en vaskemaskine, et tørreskab seks gange så meget.

15. Sørg for at fylde opvaskemaskinen ordentligt. Det bruger næsten lige så meget energi en halvt fyldt.

16. Vandbesparende vandhaner og badedyser kan næsten halvere dit brug af varmt vand. Hvor ofte og hvor længe du bruser, påvirker også energiforbruget.

17. Kontroller energimærket, når du køber nye hvidevare og apparater.

18. Få en autoriseret elektriker til at tjekke dit elkredsløb igennem, for at sikkerhedsstille at der ikke er noget lækage.

Skriv en kommentar