4 måder at gøre køkken og badeværelse mere energieffektivt på 

Energikrisen påvirker stadig mange danske husholdninger, og derfor forsøger flere sig frem med at skrue ned for varmen eller tage kolde bade. Men der kan være sundhedsrisici, som lungebetændelse, hvis man tager et iskoldt bad, mener Statens Serum Institut. Derfor skal man søge mod andre metoder, hvor man nemt og sikkert kan spare på energien i køkken og badeværelse.

En renovering af hele hjemmet

Det er særligt, hvis man bor i en gammel bolig, at en energirenovering kan blive et behov. Selv om en renovering kan koste lidt, kan det på længere sigt være en god investering, fordi man vil spare penge på varmeregningen. Men hvis man eksempelvis skal låne penge til renovering, vil pengeinstitutter give lavere renter, når det handler om energieffektivisering. Renoveringen kan indebære en efterisolering og valg af mere bæredygtige byggematerialer.

 

Renovering kan også være en god anledning til at give hjemmet et friskt pust. Det kan være, at man i renovering finder plads til nye kroge og hjørner, hvor der eksempelvis kan være en køkkenvogn. Alt til dit køkken og badeværelse finder du på ideshoppen, hvor der er alt fra medicinskab til vasketøjskurv og andre ting, man har behov for i et køkken og badeværelse.

Energieffektive hvidevarer

Er ens elregning steget, kan gerningsmanden godt være ens hvidevarer. For hvis man for alvor skal energieffektivisere, er hvidevarer et godt sted at starte. Her skal man blot kigge efter energimærket, som gør det nemt at tage det energirigtige valg.

Smarte termometre på badeværelset

Mange har måske været vant til at skrue ned for radiatoren i forbindelse med energikrisen. Men hvis man har svært ved at mærke, hvor meget man skal skrue ned, kan det være en god idé at få et termometer til badeværelset. Termometeret reducerer selv temperaturen, og her vil det stå, hvor meget man sparer ved den bestemte temperatur. For hvis man bare skruer ned med én grad, kan man reducere sit energiforbrug betydeligt. 

 

Start maskiner om aftenen

Mange danskere har fulgt troligt med på apps, som har vist, hvornår strømmen er billigst. Ofte er det på lidt skæve tidspunkter, og derfor har man set danskere begynde at lave aftensmad kl. 21. Men hvis det ikke er holdbart, kan man også vælge at vaske tøj og starte opvaskemaskinen om aftenen i stedet for om dagen.  

 

Derfor bør du tage et kig forbi ideshoppen, hvis du mangler ting og sager til dit køkken eller badeværelse.