Alt du skal vide som kommende nybygger

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, der skal overvejes, når man bygger hus. Bygger du hus for første gang, kan det være en rigtig stor udfordring at finde ud af alle de ting, der skal overvejes. Nybyg er en udfordrende proces med mange trin. Det kan være utroligt svært at finde ud af, hvad man skal gøre først, og hvilke ting, der er vigtigst at have styr på. Derfor har vi her samlet nogle af de vigtigste punkter til dig, så du ikke behøver at gå i panik over byggeprojektet. Læs med her, og så er du godt forberedt til dit byggeprojekt.

Sådan gør du din drøm til virkelighed

Når man har besluttet sig for at bygge sit eget hus, er der en række ting man skal have styr på. Først og fremmest skal du have overblik over din økonomi – har du råd til et arkitekttegnet hus eller er budgettet mere til et typehus? Dernæst skal du have styr på, hvilket grundstykke huset skal ligge på. Grunden er afgørende for husets størrelse og beliggenhed, hvis der eksempelvis er reglementer for, hvor tæt huset må ligge på nabohuset, eller der er andre skel, som man skal tage hensyn til . Herudover skal du vælge et byggefirma til at hjælpe dig med at realisere dit drømmehus. Det er vigtigt, at I har en god kemi, så I kan samarbejde effektivt igennem hele byggeriet.

Overvejelser, inden du går i gang

Når du har styr på budget, grund og byggefirma, kan du begynde at overveje designet. Husets størrelse afhænger af dine behov – vil du have plads til flere børn, eller er det vigtigere med en stor have? Derudover skal du også tage stilling til materialevalg. Skal taget være teglsten eller skiffer? Skal det være et murstens- eller træhus? Træ giver ofte et mere varmt udtryk end sten, men sten holder bedre på varmen. Endeligt skal man selvfølgelig også tage stilling til det indvendige – hvor vægge, døre og vinduer skal placeres.

Hvordan sikrer man, at det nye hus bliver energieffektivt?

Fremtiden er grøn og du vil sikkert gerne fremtidssikre dit hus. Derfor er det en god investering at energieffektiviserer dit nye hus. Dette kan du gøre ved at isolere huset godt for at undgå nødvendigt varmetab – både ved at bygge en god, isolerende ydervæg, men også at der er lagt isolering i loftet.  Derudover kan det også være en god idé, at investere i energirigtige vinduer. Endelig kan det også være en god idé at investere i en varmepumpe eller jordvarme, da disse alternativer typisk er mere energieffektive end traditionelle oliefyr eller gasfyr.