plankebord med notesbog

Bring naturen ind i hjemmet med et plankebord

Det er forunderligt at tænke på, at klodens planteliv ikke altid har eksisteret på jorden. Vi skal selvfølgelig mange milliarder år tilbage, men ikke desto mindre, er det et faktum, når man taler om livets udvikling, at planter og dyr kom til på et senere tidspunkt end selve Jorden. Og hvorfor nævner vi dette? Fordi vi nok er mange mennesker, der tager naturen for givet. I en hel fundamental forstand. Vi tænker, at det nok altid har været der og nok altid vil være der. Derfor er der stadig mange problematikker forbundet med at passe ordentligt på vores kære klode. Med plastic, der flyder i havene og med forurening af luften. Det, der er helt essentielt at vide her er, at det er planterne, der via fotosyntesen skaber ilt til os her på jorden. Især planter og træer er derfor livsvigtige for vores eksistens. Det kan derfor kun få for langsomt, når vi taler om, at vi hver især og i samlet flok begynder at leve mere bæredygtigt. Ikke kun som en pligtskyldig ting, men fordi vi alle er en del af naturen og når vi omgiver os med den, giver den tusindfold tilbage i form af øget trivsel, mental og fysisk velvære og en følelse af større harmoni udenfor og indeni os. Hvordan kan man så omgive sig med mere natur i hverdagen og samtidig skabe denne forbindelse til naturen, der skåner miljøet på den lange bane? Det kan man for eksempel ved at købe bæredygtige møbler, der er lavet af naturmaterialer, herunder skønne plankeborde fra https://plankebord.dk/

plankebord med computer

Brug plankebordet som arbejdsbord 

Det siges, at forfatteren, der skabte alle Harry Potter bøgerne, satte sig i skoven og udtænkte sit fantastiske og magiske univers. Her har skoven en helt særlig indvirkning på den ubegrænsede mentale adgang til hjernens ressourcer og fantasi. Denne særlige forbindelse med naturen kan man overføre til sit arbejdsliv, hvis man sørger for at etablere et skønt plankebord i hjemmet som arbejdsbord. Her kan man sidde og skrive alle de ting, som man skal i forbindelse med arbejdet, hvad end det er rapporter, analyser, administrative opgaver eller budgetter. Når der er travlt, kan plankebordet altid minde en om, at der er en meget større verden udenfor alle disse opgaver, og dermed kan sind og sjæl få lidt ro i den hektiske hverdag.  

 træ med mos

Saml familien rundt om plankebordet  

Plankebordet er også ideelt til at samle familien, hvor alle kan sidde og nyde en skøn brunch, frokost eller middag, som er blevet tilberedt nænsomt og kærligt til alle familiemedlemmerne eller alternativt hentet fra et af de mange favorit take away steder, der efterhånden findes i alle større byer. Her kan familien også sidde og være kreativ og for eksempel lave pileflettede kurve af pilegrene fra naturen og flette smukke kurve, hvori man kan lægge hvidløg, frugt og grønt. I kan også prøve at være helt stille og hvem ved: Måske fortæller bordet jer en historie fra sin barndom, hvor det blev født som træ.  

Skriv en kommentar