Håndvægte af forskellige vægt

Sådan kan du spare penge på hjemmetræning

Det kan være hundedyrt at bruge sine penge på et fitnessabonnement. Især hvis man sjældent får taget sig sammen til at komme afsted. Derfor kan du spare en masse penge, hvis du dropper et af de store fitnesscentre og fokuserer på den gode hjemmetræning. 

På det seneste har man set en opblomstring af hjemmetræning. Flere har efterspurgt det. Både fordi fitnesscentre er for dyre, men også fordi det kan være ubehageligt at træne med så mange mennesker. I denne artikel gennemgår vi nogle af de idéer, du kan bruge til din hjemmetræning – og hvordan du gør det billigst muligt. 

Hvordan finder jeg den billigste form for cardio?

Træning kan gøres rigtig billigt, hvis man skærer mange ting fra. Eksempelvis er det billigst form for træning en god løbetur. Hvis blot du har et par gode løbesko i forvejen, kræver det ingen penge at tage sig en tur omkring den nærliggende sø. Af den grund er det også rigtig populært. 

Det er dog langt fra alle, der bryder sig om at løbe. Til dem, der ikke bryder sig om at løbe, findes der flere apps, der kan spire ens lyst. Her får man vejledning til, hvordan man nemmest løber 5km eller gode idéer til at gøre løbeturen sjov. Et værd at prøve, hvis man vil træne cardio på den absolut billigste måde.

Gode muligheder for forskellige cardiotræning

Det behøver ikke at være dyrt at investere i cardio-maskiner. Selvom det måske lyder dyrt, kan det sagtens klare til en fornuftig sum penge, hvis man ønsker et løbebånd, en cykel eller måske en crosstrainer derhjemme. Det giver mere frihed og ikke mindst variation, hvis man investerer i en af dem. Især hvis man har været vant til at give den gas på en crosstrainer i fitnesscenteret. 

Der findes en crosstrainer oversigt, hvor du kan vurdere, hvilken der passer bedst til dig. Blandt andet er det muligt at købe en, der kan foldes væk igen. Rigtig smart hvis man ikke har meget plads, men stadig vil prioritere sin cardio. 

Hvis du virkelig vil spare penge, er det tid til at hive sin telefon eller computer frem. Gennem Facebook marketplace eller nogle af de mange grupper derinde, kan du med garanti finde en brugt træningscykel eller måske endda crosstrainer. Du kan også tage et tjek på DBA, hvor der helt sikkert også er noget gråt guld at finde. 

Det behøver altså ikke at være en udelukkende dyr fornøjelse at købe en stor cardiomaskine til hjemmet. 

Loebetur

Skift den klassiske træning ud

Selvom den klassiske form for cardio er ufattelig populær, så er det ikke udelukkende dén, der giver flest resultater. Ønsker du at tabe dig eller at forbrænde en god portion fedt, så kan du med fordel prøve en HIIT-træning. 

HIIT står for Høj Intensitet Interval Træning og sørger i den grad for, at du får pulsen op. Det gode ved HIIT er, at det kan gøres helt uden udstyr kun med kropsvægt. På YouTube, instagram og samtlige blogposts kan du finde et hav af gode idéer til, hvordan du starter med en HIIT-træning. 

Generelt er interval træning en rigtig god idé, hvis du ønsker at forbrænde fedt samtidig med at du styrker dine muskler. Intervaltræning kan gøres uden nogle former for træningsmaskiner, men du kan også intervaltræne på løbebåndet eller cyklen. 

Hvis du er mere til træning, hvor du skal give alt hvad du har, men på kortere tid, så er intervaltræning lige noget for dig. Det er også et værd at prøve, hvis man er gået død i sin vante træningsrutiner – og så kan det gøres rigtig billigt. 

Tilføj et par vægte

Du kan med fordel også tilføje et par vægte til træningen derhjemme. Ofte har discountbutikker udsalg på små håndvægte, elastikker og andet tilbehør til træningen. Det kan være en god idé at starte her – især hvis man ikke har trænet med vægte før. 

Skal man dog have tung vægtløftning bliver man nødt til at finde et center i nærheden, der har dette. Det kan dog være fint blot at tilføje lidt ekstra modstand til sin træning med et par vægte. Du kan tone din krop rigtig meget ved blot at træne den med din egen kropsvægt – så prøv at overvej, hvis du blot ligger et par kilo mere til. 

Skriv en kommentar