Skal du i gang med at bygge et nyt hus, eller har du et større bygge- eller renoveringsprojekt i tankerne, er der meget, du skal forholde dig til. Læs med her og få gode råd til dit nybyggeri

 

Vælg det rette byggefirma

 

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du vælger det rette firma til dit byggeprojekt. Sørg for at vælge et firma med mange års erfaring inden for nybyggeri, så du er sikker på, at de kan varetage ethvert byggeprojekt med høj professionalisme og seriøsitet. Derudover bør du også gå efter et firma med Byg Garanti, så dit nye hjem er i trygge hænder.

Tømrerfirmaet Kurt Kirkegaard A/S er et godt bud på den rette samarbejdspartner, da de har mere end 40 års erfaring i byggebranchen. De kan løse enhver opgave inden for nybyggeri, tilbygning, ombygning og renovering og tilbyder desuden Byg Garanti. Via deres netværk af dygtige håndværkere kan de også tilbyde hjælp til el-, maler- og murerarbejde, hvilket betyder, at du kun behøver at kontakte et firma, som sørger for at koordinere de øvrige opgaver.

Desuden består virksomheden også af en snedkerafdeling under navnet Kirkegaard Design, der producerer specialinventar og interiør. Virksomheden er derfor også den ideelle samarbejdspartner for dig, som har brug for specialdesignet inventar.

Tænk langsigtet

 

En anden vigtig del inden du går i gang med dit byggeprojekt, er at tænke langsigtet. Skal du bygge et nyt hus eller bygge om i din nuværende bolig, bør du overveje, hvor længe du har planer om at bo der. Hvor mange skal der være plads til? Har området de rette muligheder? Vil du blive boende, til du bliver gammel? Det er blot nogle af de spørgsmål, du skal tage stilling til, inden du bygger.

Hvis du har planer om at bygge et nyt hus helt fra bunden, bør du bygge det, så du kan bo der i mange år frem. Sørg også for at tænke på, at huset skal kunne sælges igen, så det skal gerne have mange forskellige indretningsmuligheder. Har du derimod planer om at blive boende i huset, til du bliver gammel, bør du undgå at bygge for stort i flere forskellige plan.

Få styr på den samlede økonomi

 

Det er ikke kun vigtigt at tænke på at få sparret op til selve byggeprojektet. Inden projektet går i gang, skal du tænke på den samlede økonomi og dermed også, hvad det kommer til at koste dig at bo i huset. Udgifter som vand, varme, lys og vedligeholdelse er dyre og bør derfor blive regnet med helt fra starten.

Få hjælp til at lave et budget med et cirka forbrug, når boligen er færdig. På den måde får du det fulde overblik over din samlede økonomi, så du er sikker på, at du kan blive boende i din drømmebolig.

Husk at indbrudssikre

 

Det er ofte de nybyggede huse med lækkert interiør, som indbrudstyve er interesseret i. Når nu du har brugt en masse tid og penge på dit nye hus, ville det være ærgerligt at blive udsat for indbrud. Derfor bør du fra starten også vælge et godt alarmsystem, der kan sikre din bolig og gøre dig selv mere tryg.

Når det gælder indbrudssikring, er der flere muligheder end et alarmsystem, hvis du gerne vil være sikker på, at din bolig er sikret så godt som overhovedet muligt. Derfor bør du sørge for, at både vinduer og døre er af den bedste stand med stærke låse og beslag. Det er også en fordel at få installeret lys med sensorer, der automatisk bliver tændt ved bevægelse og dermed kan skræmme tyven væk.

Tænk energivenligt

 

Sidst men ikke mindst bør du naturligvis tænke energivenligt, når du skal bygge nyt. Det behøver ikke at koste dig mere at bygge en energivenlig bolig. Derimod sikrer du, at din bolig bliver mere værd, og at udgifterne til energi bliver minimeret.

For at dit nye hus kan have et lavt energiforbrug, er det blandt andet vigtigt at gøre alle installationer tilgængelige, så de løbende kan blive vedligeholdt. Det gælder eksempelvis muligheden for at justere boligens varmeinstallationer.

Ønsker du flere gode råd til, hvordan du kan tænke mere energivenligt i din bolig, kan du læse vores 7 tips til at spare energi i hjemmet her.