Det er ikke kun i hverdagen, vi skal tænke over, hvordan vi kan passe på vores miljø. Det skal vi i høj grad også, når vi tager på ferie. Her får du fem effektive tips til at spare på energien og passe på miljøet, når du er på camping

Er det vigtigt for dig at holde ferie på en miljøvenlig måde, så er campingferie et rigtig godt valg. Her har du nemlig flere muligheder for at spare på energien og værne om miljøet. Det er blot en af grundene til, at campingferie er så populært blandt danskerne, men det er til gengæld også en vigtig grund.

Hvorfor camping?

En campingferie kan du skræddersy, som du vil, så den bliver så grøn som mulig og passer til dine behov og ønsker. Det er derfor den ideelle ferieform for dig, som vægter en miljøvenlig ferie højt og som gerne vil slappe af og tage det hele i eget tempo.

På en campingferie kan du sove i telt, lave din mad over bål og dermed bruge så lidt el, vand og varme som muligt. Sørg i stedet for at pakke en masse varmt tøj og køb ind til nogle nemme retter, så du ikke er afhængig af at skulle bruge et køkken. Det sikrer samtidig en masse nærvær og hygge med dem, du holder af.

5 simple tips til at passe på miljøet

Afhængigt af hvor og hvordan du vælger at campere, er der flere forskellige ting, du selv kan gøre for at spare på energien og være med til at passe på miljøet. Det gælder blandt andet:

1) Tænk over, hvordan du efterlader dit hjem. Der er ingen grund til at lade lys være tændt, diverse stik sidde i stikkontakterne eller fyrre op for varmen, når du ikke er hjemme.

2) Vælg det rette transportmiddel. Du bør tænke over, hvordan du kommer frem og tilbage til campingpladsen. Er det i udlandet, så vælg en kør selv-ferie fremfor at flyve. Og er det herhjemme, kan du overveje at bruge offentlig transport, så der kommer færre biler på vejene.

3) Sortér dit affald. På en campingferie har man ofte en del affald, man skal af med. Smid ikke noget i naturen og sørg for at sortere dit affald rigtigt.

4) Undgå madsplid. Du vil typisk selv lave det meste af maden, du spiser på campingferien. Lav derfor passende mængder, så du undgår madspild og dermed ikke belaster miljøet yderligere.

5) Bo i telt eller campingvogn. Når du bor i telt eller campingvogn, har du rigtig gode muligheder for at spare på energien, og hvis du ikke allerede har en campingvogn, kan du nemt leje en.

Med disse fem tips er du et godt stykke af vejen, når det gælder energibesparelser og fokus på miljøet. Overvej derfor, hvordan du kan sammensætte din campingferie, så den bliver så miljøvenlig som muligt.