Det er ikke altid nemt at få den optimale boligindretning – specielt hvis man ikke har for meget plads at gøre med. Indretning af små rum eller en lille lejlighed kan være en stor udfordring. Vi giver dig gode råd og idéer til, hvordan du kan få det meste ud af din værelsesindretning.

1. Vælg de rigtige farver

Hvis man ikke lige fysisk kan gøre rummet større i form af en hems, tilbygning eller lignende, så kan man i stedet snyde øjet til at tro, at rummet er større, end det er. Holder man sig til de samme farver, gerne hvid, så kommer rummet til at virke større. Har du hvide vægge på værelset, og sætter hvide ting op ad væggen, så går de nærmest i ét. Har du derimod en masse ting til at stå i forskellige farver, så kræver de ting du har fokus, og fylder dermed mere.

2. Vælg dit inventar med omhu

Boligindretning handler jo om, hvilket inventar du har. Det er vigtigt ikke at have alt for tunge møbler. Store, tykke lædersofaer klæder de færreste små rum. De fylder, og de er ikke til at flytte rundt på. Det samme gælder med store klædeskabe. Et stort klædeskab kan være nok så flot, men det fylder også og er ikke til at flytte rundt på.

Der findes næppe den perfekte indretning af små rum, og det varierer også fra person til person. Man kan let blive lidt træt af ikke at have nok plads, og netop derfor skal du have lette møbler. Det giver meget, hvis du kan få lov til at ændre på indretningen oftere end normalt.

En klassiker, men ikke desto mindre stadig et fremragende råd, er at købe et stort spejl. Det giver dybde, og får rummet til at virke større end det reelt er.

 

3. Gør plads på gulvet

gulvtæppe

Det er selvfølgelig vigtigt, hvilke møbler du indretter med, når du tænker boligindretning. De skal være flotte, og du har sikkert mange ønsker. Men, det er meget vigtigt, at du ikke sætter for mange ting på gulvet. Vil du have et lille rum til at virke større, så skal du vise så meget af gulvet som muligt.
Væggene skal selvfølgelig også udnyttes på den bedst mulige måde. Det giver mere luft, hvis du udnytter den lodrette plads, der er i rummet. Sørg for at få dine hylder fyldt godt op.

4. Opdel rummet

Du kan med fordel opdele dit rum, så det kommer til at virke større. Der er mange forskellige måder du kan opdele dit rum på. Det har en rigtig god effekt og kan få dit rum til at virke større. Køb f.eks. et stort gulvtæppe, som kan indkredse et område af rummet. I en lille etværelseslejlighed kunne det bl.a. være omkring en sofa, hvor du indkredser et område, hvor du kan have stue.
Du kan også opdele rummet ved hjælp af en skærmvæg. Dette kan have en rigtig stor effekt på indretningen af en etværelseslejlighed. En oplagt idé kunne være at indramme din seng med en skærmvæg. Det kan være meget rart, ikke at have seng, sofa, køkken og køkkenbord i ét og samme rum. Skærmvæggen kan hjælpe dig med at få det opdelt. Skærmvægge kan fås i forskellige varianter, se nogle af mulighederne her.

Generelt er det vigtigt, at du sørger for kun at købe møbler efter behov. Før du indretter et lille rum eller din etværelseslejlighed så overvej nøje, hvad du har brug for at have i rummet. Prøv eksempelvis at gå en tur i rummet, hvor du lader som om du lige er kommet hjem fra arbejde. Tænk over hvor du vil smide dine nøgler, og hvor du vil smide dig selv i sofaen.