papir, kuglepen, skrivebord

Her må du ikke spare når du køber hus

Når der skal købes hus så stopper udgifterne sjældent ved boligens købspris. Du skal nemlig også betale forskellige afgifter og gebyrer. Derudover skal du måske betale for en ejerskifteforsikring. Det kan være du gerne vil have en rådgiver med ud at se på huset osv. Det hele skal regnes med i dit budget. Du kan selvfølgelig vælge at spare på nogle områder, men det er meget dumt at vælge en boligadvokat fra. Der er desværre rigtig mange der køber bolig uden boligadvokat, og det kan ende med at være dyrt. 

Hus, nøgler, papirer

Få rådgivning der er på din side

Mange boligkøbere glemmer at ejendomsmægleren ikke er på købers side. Ejendomsmægleren er selvfølgelig interesseret i at sælge boligen så godt som muligt, men er også forpligtet til at være reel og oplyse om alle forhold han kender til. Dog kan det stadig være til stor vinding at have en rådgiver der handler på dine vegne, og det kan i sidste ende være med til at give dig et større afslag i prisen end du evt. selv ville kunne forhandle dig frem til. En boligadvokat er kun på din side, og går op i at give dig den bedst mulige handel. 

Få det hele med

Elrapporter, tilstandsrapporter, energirapporter, servitutter, salgsopstillinger, vilkår, alt det med småt og meget mere. Når der handles bolig så er der rigtig meget læsestof, og rigtig meget af det står med småt. Mange regner med at det meste bare er standard, og man derfor ikke behøver at læse det hele så grundigt. Det er en typisk fejl, og den kan være dyr. Har du 100 % styr på hvad alle begreberne betyder, og hvad det med småt kan betyde ud i fremtiden? Nej vel? Det har de færreste nemlig. Boligadvokater er uddannet og specialiserede i at læse alt det med småt, lad dem om det, og brug din tid bedre, så undgår du at tabe pusten halvvejs i boligjagten.  

Sparegris

Undgå at betale for meget

Finansiering af huset er et kapitel for sig. Ofte er et huskøb både finansieret af et banklån og et realkreditlån. Her kan det betale sig at indhente flere tilbud, men det kan også være svært at gennemskue vilkårene helt præcist. Banker og kreditforeninger har mange gebyrer, og for en køber kan det virke meget uoverskueligt hvilke gebyrer der dækker hvad, og om de er rimelige. En boligadvokat har helt styr på disse ting og kan give dig den optimale økonomiske rådgivning, samt hjælpe dig med at forhandle de rette priser, også på finansieringen.

Skriv en kommentar