Elektricitet

Derfor skal du spare på strømmen

Der er flere gode grunde til hvorfor det er en god ide at spare på strømmen i ens bolig. Og hvis du lige har glemt det, så får du lige en venlig påmindelse her. 

spar penge

Godt for miljøet

Det er først og fremmest blot en bæredygtig beslutning at sørge for at slukke for lyset, når du ikke bruger det og derudover sparer på strømmen. Det kan virke som lidt af en bagatel, når man lige husker at slukke lyset, når man går ud af et rum. 

Men selv små handlinger kan samles sammen over tid. Og hvis du fortsætter med denne gode handling, så er det en rigtig betydelig indflydelse du har haft over hele dit menneskeliv. 

Vi bør alle sammen være meget bedre til at tænke på hvor mange ressourcer vi benytter. Det er noget vi skylder de fremtidige generationer. Og det indebærer altså også at vi sparer på strømmen. 

Spar penge

En anden oplagt grund til hvorfor du skal være bedre til at spare på strømmen er, at du dermed kan spare en hulens masse bæk. Der er et ordsprog der lyder, at mange bække små gør en stor å. Og det er især rigtigt, når det kommer til sådan noget som at spare på strømmen og dermed sparepenge. 

Du sparer ikke voldsomt mange penge, hvis du en enkelt gang lige husker at slukke lyset, når du går ud af rummet. Men præcis ligesom med bæredygtigheden så kan selv små handlinger have væsentlig indflydelse, hvis man ser det hele lidt i et større perspektiv. 

Bæredygtighed

Brug pengene på det sjove

Og alle de penge du sparer kan du jo bruge på nogle meget sjovere ting end elregninger. Hvis du for eksempel godt kan lide gin, så kan det være meget sjovt at prøve nogle nye smage af såsom gin med mango, appelsin eller jordbær. 

Eller måske kan du godt lide at rejse? Alle de penge du sparer kan du lægge ind på den særlige opsparing du har til dine ferier sydpå. Det kan også blot være, at du har lyst til at sætte dem ind på din generelle opsparing. 

Skriv en kommentar