dtu

DTU – alt, hvad du bør vide

DTU, som er kort for Danmark Tekniske Universitet, er et af vores store universiteter i Danmark. Deres historie går lang tilbage både forskningsmæssigt, men bestemt også uddannelses. I dag er det et internationalt eliteuniversitet, der uddanner og forsker inden for naturvidenskab og det tekniske felt. Gennem deres egen hjemmeside fremgår det også, at de uddanner fremtidens ingeniører. Samtidig er de et universitet, der pryder sig på sin innovative fremgang.

Hvad er DTU?

Det er helt enkelt det tekniske universitet, vi har her i Danmark. Her kan du uddanne dig inden for et hav af uddannelser, der alle har fokus på noget, der er teknisk fagligt. Universitet stammer helt tilbage fra 1829, hvor det dengang hed den polytekniske læreanstalt. Her kunne man for første gang tage en kandidat i ingeniørvidenskab. I 1933 skiftede universitet navn til Danmarks Tekniske Højskole, men først i 1994 skulle det blive til DTU, som vi kender det i dag. Hos DTU både forskes og undervises der.

Hvor ligger DTU?

De fleste kender til den DTU Campus, der ligger i Lyngby, men faktisk er det også blevet udvidet til en afdelingen i Ballerup. Her huserer de knap 4000 diplomingeniørstuderende. Det primære område ligger dog fortsat i Lyngby, hvor også de fleste kvadratmeter er. På DTU’s egen hjemmeside findes der en guide til, hvordan man finder frem til campus, skulle det volde problemer.

Hvilke uddannelser har DTU?

Hos denne uddannelsesinstitution kan du både vælge mellem en diplomingeniøruddannelse, bachelor eller at læse videre på din kandidat. Derudover kan du også læse din ph.d der.

Som diplomingeniør skal du læse i tre et halvt år, medmindre du studerer Arktisk Byggeri eller Eksport og Teknologi, som henholdsvis varer fire år og fire et halvt år. Uddannelsen spænder dog bredt og du kan læse lige fra Sundhedsteknologi til IT-elektronik. Det er forskelligt hvilke uddannelser, der har studiestart i henholdsvis sommer og vinter, så det er værd at holde øje med dette, inden man sender sin ansøgning. Efter endt uddannelse kan man officielt kalde sig diplomingeniør, og herefter enten studere videre eller gå direkte ud på arbejdsmarkedet.

Man kan også tage en bacheloruddannelse, som er første led i en 5-årig uddannelse. Bacheloren varer 3 år. DTU tilbyder hele 22 bachelorer, som spænder bredt inden for det naturvidenskabelig og tekniske felt. Man kan blandt andet tage uddannelse ‘Vand, bioressourcer og miljømanagement’, hvor man arbejder med bæredygtighed inden for miljøområdet. Med denne uddannelse får man en lang række kompetencer inden for ingeniør feltet. Uddannelsen skal dog helst kombineres med en to årig kandidat for at man kan kalde sig civilingeniør.

Er man vild med matematik, så er der god mulighed for udfordring inden for mange af DTU’s uddannelser. Man kan dog også vælge at tage uddannelse ‘Matematik og Teknologi’, hvor man virkelig kommer i dybden med matematikkens verden.

Ønsker man at tage en uddannelse på DTU, skal man altså have en forkærlighed for de tekniske fag. Det er i hvert fald dem, man har fokus på her. Det gælder alle uddannelser, der dog udforsker deres egne aspekter af det naturvidenskabelige.

Tag på besøg

Det kan altid være svært at starte på en uddannelse. For mange er det dog endnu sværere at vælge helt præcist, hvilken uddannelse man skal tage. Er man meget i tvivl, er det en god idé at besøge de universiteter, man overvejer. DTU arrangerer både Åbent Hus, studiepraktik og det såkaldte ‘studerende for en dag’, hvor man kan følge en studerende på DTU hele dagen. På den måde kan man blive afklaret med, om det lige præcis skal være ‘Bæredygtig Energidesign’ eller ‘Geofysik og Rumteknologi’, man vil læse.

Skriv en kommentar