sofaer

Efterisolering giver bedre indeklima

Der er mange penge at spare på god efterisolering, men det gør også din bolig sundere. Hvad er egentlig efterisolering, og hvordan kan det forbedre indeklimaet i din bolig? Det kan du læse mere om her.  

 

Hvad er efterisolering? 

Efterisolering er at man går ind at isolere en bolig, der enten har mangelfuld eller ingen isolering i loft, gulv og hulmur. Ældre boliger, kan tit godt trænge til efterisolering, fordi gammelt isoleringsmateriale, er blevet forringet over tid.  

Man kan efterisolere hulmuren, altså rummet mellem din ydermur og din indemur, for at sikre at der ikke slipper for meget varme ud af muren. Det er ikke god varmeøkonomi, hverken for din pung eller for klimaet, at der slippes for meget varme ud. Dette gør man som regel med leca eller flamingo. I nogle tilfælde, er isolering af hulmuren ikke nok, og da skal man isolere ydermuren i tillæg. Til isolering af loft, benytter man granuleret genbrugspapir.  

 

Hvordan påvirker efterisolering indeklimaet?  

Efterisolering skal sikre at varme ikke slipper ud, men stadig sørge for god ventilation af din bolig. God ventilation, giver et godt indeklima, og det er en af grundene til, at efterisolering har positiv indvirkning på indeklimaet i din bolig. Den anden er, at god efterisolering forebygger for råde, fugt og skimmelsvamp, som kan bidrage til et usundt indeklima og sprede sig, til hele din bolig.  

sofa

God efterisolering forebygger en række potentielle skader på din bolig, der vil være særdeles dyre at udbedre, når de først er sket. Derfor er efterisolering en god investering i din bolig, og vil også sikre at din bolig bliver mere værd, hvis du en gang skal sælge den. Fugtskader er dyre at slippe af med, og god isolering kan forebygge disse. Det er heller ikke sjovt at stå med en bolig der er fyldt med skimmelsvamp. Der er udelukkende positive ting ved at efterisolere, lad os se lidt nærmere på, hvilke flere fordele der er ved efterisolering. 

 

Flere fordele ved efterisolering  

Der er meget at vinde på efterisolering, specielt når det kommer til varmeregningen. Varmeregningen bliver væsentligt lavere, når du får efterisoleret din bolig og den bliver også automatisk grønnere, fordi man spilder mindre energi. At udnytte energien på en god måde, er det første skridt i en grønnere livsstil. En anden god fordel ved efterisolering, er at der kan blive langt mindre støj. Hvis du er plaget af støj udenfor din bolig, så kan efterisolering være løsningen, for at blive kvit dette.  

 

Der er mange gode grunde til at efterisolere. Ud over at indeklimaet bliver markant forbedret, forebygger du en række potentielt skadelige effekter på din bolig og får en meget lavere varmeregning. Hvis du er interesseret i at få efterisoleret din bolig, få et uforpligtende tilbud her. 

Skriv en kommentar