Få den rette rådgivning som boligkøber

Når man skal købe fast ejendom, melder der sig hurtigt en masse spørgsmål. For langt de fleste mennesker er boligkøb den suverænt største investering i deres liv, så det er vigtigt at få alt belyst, så man kan sove roligt om natten.

Købers mand

Det er almindeligt kendt, at når der handles boliger via en ejendomsmægler, så er ejendomsmægleren sælgers mand. Det er jo klart, idet pengene til ejendomsmæglerens salær kommer direkte fra den bolig sælger afhænder via ejendomsmægleren. Men hvem er så købers mand?

Her er det nødvendigt at købe sig til hjælp udefra. For køber er det jo mindst ligeså væsentligt at få rådgivning til købet, som det er for sælger. Og her skal man have fat på en byggesagkyndig til køberrådgivning. Dette er en fagkyndig person, som er ekspert i alt det, som man som køber kan være interesseret i at vide mere om.

Se det som en investering

Nogle vil argumentere, at en byggesagkyndig er en ekstra udgift, og da boligkøb i forvejen er dyrt, er dette udelukket. Men her skal man tænke på dette som en investering i fremtiden sammen med boligkøbet. En byggesagkyndig vi kunne påpege forhold, som kritiske og som måske ikke er med i tilstandsrapporten eller hvis alvor ikke er tilstrækkeligt belyst deri.

Dette vil kunne spare køber for tid, penge og besvær både her og nu, men ligeledes i fremtiden, og det kan resultere i, at man som køber kan bede sælger om at udbedre disse forhold for egen regning og inden indflytning. Det kan også være, at man vurderer, at man hellere selv vil udbedre disse ting, og dermed vil et afslag i prisen give bedre mening.

Det rigtige valg

Uanset hvad vil argumenterne fra en byggesagkyndig veje tungt og derfor være vanskelige for en  sælger og en ejendomsmægler at argumentere imod. Udfaldet kan også være et ganske andet. Det kan være, at man som køber med den faglige assistance fra byggesagkyndig finder ud af, at netop denne bolig slet ikke er den rette, da der vil være for meget istandsættelse og vedligehold, hvilket begge dele er både dyrt og tidskrævende.

I hele processen med boligkøb i samarbejde med en byggesagkyndige vil det være en god ide at udvælge sig nogle forskellige boliger, som man så tager ud og kigger på sammen. På den måde har man noget at sammenligne med, så man træffer sin beslutning på det bedste grundlag.