Fliserens – det skal du vide

Grimme fliser kan være rigtig irriterende, når du vil nyde sommeren på terrassen.

Samtidig kan alger, mos og andre belægninger forkorte levetiden på dine fliser.

Men med en grundig fliserens kan du nemt slippe af med belægningerne.

Du kan enten selv rense fliserne eller hyre en fagmand til det.

Udgifterne til at få dine fliser renset af en fagmand afhænger af en række faktorer. Det er:

  • Hvor stor er din terrasse i kvadratmeter? 
  • Hvilken slags behandling har du brug for? 
  • Skal det ske på det en hverdag eller en weekend?

Hvis der er behov for imprægnering, koster fliserensning ca. 50-70 kr. pr. m2. Fliserensning alene kan koste alt fra 30 til 70 kr. pr. m2.

Ved at rense fliser kan du spare mange penge. Hvis du har en mindre terrasse, kan du få op til 50 % rabat.

Ifølge Bolius er den bedste metode til at rengøre fliser et specialiseret fliserensemiddel. Det er en slags nem fliserengøring og affedtning.

Kemikalierne i produktet reagerer langsomt og kræver et forhold på 2 dele vand til 1 del fliserenser.

For at rengøre fliserne skal du starte med at gøre dem våde først. Hæld fliserengøringsmiddel på dem med en spand eller en vandkande. Derefter skrubber du fliserne med en gulvbørste i 20-30 minutter for at fjerne eventuelle filmopbygninger.

Hvis du har en stor flisebelagt terrasse, er det en god idé at tage 4-5 kvadratmeter ad gangen i stedet for at overhælde hele terrassen på en gang.

Det er altså en opgave som du selv kan klare, men der findes en masse firmaer der tilbyder fliserens, hvis du synes det er lidt for meget at overskue. Det koster nogen tusind kroner, men meget af det er fradragsberettiget, så udgiften bliver mindre.

På fliserenstilbud.dk kan du se hvor du finder de billigste priser på fliserens. Her har man tjekket 20+ forhandlere af fliserens. De fleste udbydere har priser pr. m2, men du bør lægge mærke til hvad der ellers er af udgifter. Normalt er der også en minimumspris, som ligger omkring 4000kr. Så hvis du bare skal have fjernet alger på et mindre område er det altså noget du bør overveje når du sammenligner priser.