stofgardin

Gardiner er mere end blot solafskærmning

Vi har i dag i de fleste hjem gardiner. Oftest får vi dem monteret, så vi har noget at rulle for, når solen står på sit højeste og skinner ind i hjemmet, som kan være generende i nogle tilfælde. Med tiden er gardinerne dog blevet mere end bare ren solafskærmning. For i dag findes der rigtig mange typer af gardiner, alt fra de klassiske stofgardiner til de mere moderne lamelgardiner og plisségardiner.

I dag har gardinerne også flere funktioner end bare ren solafskærmning.

Gardiner som en vigtig del af udtrykket i indretning i hjemmet

I og med vi i dag har så mange muligheder for forskellige typer, farver og designs af gardiner, så bliver de også en stor del af indretning i rigtig mange hjem. For gardiner kan have mange forskellige funktioner og heriblandt er det æstetiske også en del af det. Farven skal matche ens personlige stil og design samt type skal også gerne være noget, som man synes er flot og passer ind i indretningen.

Mht. det æstetiske er det naturligvis vidt forskelligt, hvad folk foretrækker. Men uanset præference, så indgår gardiner i dag bestemt som en decideret del af indretningen og de overvejelser der følger med her. Søger du noget inspiration til de typer af gardiner der findes og vil du gerne finde de helt rette til jeres hjem? Så klik ind på NHgardiner.dk her og se et stort udvalg og find de helt rette gardiner til netop jeres indretning og hjem i dag.

Gardiner kan også have andre funktioner end det rent praktiske

I dag kan gardiner faktisk også spille en rolle ift. energien i huset. F.eks., så bliver gardiner også i nogle tilfælde taget højde for allerede fra energiberegning ved projekteringsfasen af et nyt hus. Det gør de, fordi gardiner kan have noget at sige ift. den varme fra solen de kan holde ude – og det er en vigtig faktor at have med i beregningen, når der laves energiberegning på især nybyg af enfamiliehuse.

gardiner i vindue

Derudover kan de også bidrage til en bedre akustik, især i store rum, hvor fx store stofgardiner el.lign., kan have en positiv effekt på rumklang i større rum.

Derfor er det i dag på ingen måde tilfældigt eller lige meget, hvilke gardiner der vælges til de forskellige rum i danske hjem i dag. Der er mange overvejelser og muligheder, som der kan og bør tages højde for.

Skriv en kommentar