Gode råd til at forebygge indbrud i hjemmet

Betalt indhold

Når du skal sikre din bolig mod indbrud, er der flere måder at gøre det på. Det er ikke dem alle, der er lige vigtige at have styr på, men et udpluk af dem bør du ikke gå på kompromis med. Gør du det, øger du risikoen for, at netop din bolig udvælges af indbrudstyve.

I Danmark er det primært villaer, der er udsat for indbrud, men det hænder også, at lejligheder og landejendomme udsættes for det. Derfor har det ikke nogen betydning, hvilken type ejendom man bor i – det er altid værd at investere i god indbrudssikring.

1. Døre, vinduer og låse

Sørg for, at der er monteret robuste vinduer, døre og låse i din bolig, da det gør det svært for tyven at bryde ind. Er de robuste, vil det tage længere tid for tyven, hvilket betyder, at der er større risiko for at blive opdaget. Dette får derfor mange tyve til at droppe forsøget.

Når en tyv begår indbrud, er det vigtigt, at man hurtigt kan komme ind og ud, hvorfor de fleste ubudne gæster forsvinder, hvis det er for svært at komme ind. Få derfor f.eks. en låsesmed i Herlev til at udskifte låsen i dine døre, så de er sværere at bryde op.

2. Lys

Belysning vil gøre det svært for en tyv at være skjult. Derfor er det også en god måde at sikre sig mod indbrud. Her er det dog ikke nok, at du lader lyset være tændt udenfor. Er det helt mørkt indenfor, vil de fleste indbrudstyve tro, at der ikke er nogen hjemme.

En god løsning kan være timerstyret lys, der bliver tændt på bestemte tidspunkter – både inde og ude. Er der lys, der tænder om aftenen, kan det være svært for en indbrudstyv at vurdere, om der er nogen hjemme. Desuden bør du altid have sensorstyrede lys udenfor.

3. Kameraovervågning

Kameraovervågning er også en god idé, hvis du vil sikre din bolig mod indbrud. Hvis du får installeret dette i hjemmet, er det vigtigt, at du skilter med det, så tyven ikke er i tvivl. I mange tilfælde er det nok til, at tyven beslutter sig for at forlade stedet igen.

Et alarmsystem med kamera vil desuden have den fordel, at der ikke blot sendes en alarm til dig og centralen, men at I ligeledes vil kunne se, hvad der sker i huset. Samtidig kan det også hjælpe politiet med deres efterforskning af det pågældende indbrud.