Gør din bolig grønnere med jordvarme 

Det er blevet aktuelt at tale om og overveje, hvordan man hver især bidrager til en grønnere hverdag. Der er både tiltag i forbindelse med transport, fødevarer, rejseformer og hjemmets installationer. Er du begyndt at overveje, om du skal tage nogle initiativer i forbindelse med din bolig, som gør den mere bæredygtig? Så kan du læse med i denne artikel, som handler om, hvordan du gør din bolig grønnere med jordvarme.

 

Hvad er jordvarme?

Varmekilden er en vedvarende energikilde, som fungerer ved, at den udnytter den varme, solen oplagrer i jorden. Det kan lade sig gøre ved, at der bliver nedgravet jordvarmeslanger under jorden, som fyldes med væske, der bliver opvarmet af jorden omkring slangerne.

 

Hos DVI energi har de erfarne eksperter, som kan hjælpe dig med at få den bedste jordvarmeløsning til dine behov. Derudover kan de rådgive dig i forhold til, om det er muligt overhovedet at få jordvarme ved din bolig, fordi det kan kræve en del at få installeret.

 

Fordele forbundet med jordvarme

Der er flere fordele forbundet med at omlægge sin energikilde til jordvarme, blandt andet:

  • Det er et bæredygtigt alternativ. Fordi jordvarme er en vedvarende energikilde, slipper du for at anvende fossile brændsler til opvarmning, hvilket reducerer udledningen af miljøskadelige stoffer.
  • Det er en rentabel løsning. Jordvarme er mere effektiv end de ældre varmekilder, hvorfor det er en langtidsinvestering at udskifte sit gamle system.
  • Du går ikke på kompromis med husets udseende. Slangerne graves ned i jorden, hvorfor anlægget ikke kræver større installationer uden på husmuren eller lignende, der kunne forstyrre det visuelle udtryk ved dit hus.

 

Det skal du være opmærksom på

Selvom det er en god løsning for de fleste at skifte til jordvarme, er det ikke altid den optimale løsning. Det kræver nemlig en del plads at grave jordvarmeslanger ned. Samtidig er selve installationen dyr, hvis det skal ske i en have, der allerede er etableret. At få et jordvarmeanlæg er derfor særligt optimalt for dem, der er i gang med at bygge nyt hus eller få en større renovering af deres bolig og grund.

 

Noget andet, du kan være opmærksom på i forbindelse med at udskifte din energikilde er, om du kan få tilskud af Energistyrelsen. Det er nemlig muligt hvert år at søge tilskud, når man udskifter et gammelt brændselsanlæg med en grøn energikilde som jordvarme, hvorfor du bør undersøge dine muligheder for dette.