Hvordan kan du spare mere i din hverdag?

Overforbrug og forbrugerkultur er et begreb som der for nogle kan være lig med en stor trussel for vores samfund, både på lokalt, nationalt og internationalt plan. Og på sin vis virker det også ineffektivt at bruge tage flere ressourcer end der egentlig er brug for. Så hvis også vil blive bedre til at være bevidst om dit forbrug, så er der her nogle idéer til hvordan du måske kan spare mere på ressourcerne i din hverdag.

 

Udfas fyret

Det er langt fra alle danske hjem, der endnu har et fyr af den ene eller den anden art, som den opvarmende konstellation i hjemmet.  Men har du det, kan du måske med fordel overveje eller undersøge om der er en anden løsning, der kan være mere passende for dig og dit hjem. Såfremt du overhovedet har mulighed for at ændre dette. Der er flere der er overgået til en varmepumpe, der i stedet for fossile brændstoffer udvinder varmeenergi fra luften. Og som du måske er bekendt med er de fossile brændstoffer på flere måder en fornøden ressource. En anden fordel som du som person i højere grad måske vil bemærke er, at der også kan være en økonomisk besparelse i sigte, hvis du skifter til en varmepumpe. Det kan måske variere fra husholdning til husholdning. Du kan måske få en dybere indsigt i, hvilke besparelser du måske kan forvente på følgende link; https://www.kinnan.dk/nyttig-viden/hvad-koster-en-varmepumpe/.

 

Tænk før du køber

Noget andet du kan gøre for at mindske en tendens til et overforbrug kan være at træne bevidstheden bag et køb. På den måde tænker du måske mere over de individuelle køb du laver undertiden og overvejer i højere grad, hvor meget den genstand vil være værd for dig. Så på et tidspunkt så vil det måske falde dig mere og mere naturligt ikke at købe ting, der er ligegyldige.