Isolering af gulv – Vil du efterisolere gulvet?

Isolering af gulv bringer en del fordele med sig, især i disse tider.

Når man vælger at isolere gulvet, så er det fordi man:

  1. Vil spare penge
  2. Er træt af kolde fødder
  3. Er ved at lægge nyt gulv og kan derfor nemt efterisolere gulvet

Hvis du i forvejen planlægger at rive dit eksisterende gulv op, fordi du vil have nyt gulv, så kan det absolut betale sig, at undersøge om dit gulv skal efterisoleres samtidig.

Det handler om hvordan og hvor meget isolering af gulv der i forvejen. De gamle standarder for isolering af gulv er langt fra de nye krav og anbefalinger, og i disse tider med stigende energipriser, så vil det hurtigere tjene sig hjem igen.

Isolering af eksisterende gulv eller nyt terrændæk isoleres

Der er stor forskel på de to opgaver, både pris- og arbejdsmæssigt.

Er du til gør det selv arbejde, så er det væsentligt nemmere at udføre isolering af gulv, end det er opføre et nyt terrændæk.

Hvis dit eksisterende terrændæk skal fjernes, så skal du bryde betonlaget og det er ikke nemt. Det kræver det rette værktøj, erfaring og hårdt arbejde.

Derefter skal du så opbygge et nyt terrændæk, og det er utroligt vigtigt at det bliver udført korrekt, med det rette kapillarbrydende lag på det rigtige sted.

Det er et job for en fagmand.

Isolering af gulv – Gulvet efterisoleres

Når du skal isolere mellemrummet mellem terrændæk og selve gulvet, så skal du først vælge hvilken type isolering af gulv du vil anvende.

Mange bruger en trykfast isolering af gulv, hele isoleringsmåtter eller ekspanderet polystyren, men der skal også tages højde for om, du har en uopvarmet kælder under gulvet eller om der skal etableres gulvvarme.

Der er mange forskellige løsninger til at isolere gulvet.

Som en tommelfingerregel trænger gulvet til en god mængde isolation, især hvis du lider under at have et koldt gulv. Det kan ofte have noget med husets sokkel eller det gamle gulv at gøre.

Isolering af gulv i sommerhus

Det er efterhånden blevet meget populært at foretage energirenoveringer i sommerhuset også. En af de mest populære er netop isolering af gulv, da det samtidig kan fjerne gener som kolde fødder.

Det gør sommerhuset mere anvendeligt om vinteren også, og dermed kan man både spare penge og få mere ud af sit sommerhus.

Isolering af gulv i sommerhus, er ikke meget anderledes end, at isolere gulvet i din faste bolig.

Opbygningen af fundament og selve konstruktionen kan selvfølgelig være anderledes, men det betyder formentlig ikke noget.

Vil du selv arbejde med at isolere gulvet, så skal du følge samme fremgangsmåde, som da du isoleret dit gulv i din faste bolig.

Hvor meget isolering skal du bruge til at isolere dit gulv?

Det handler om flere ting, f.eks har du et uisoleret gulv i forvejen, så skal der selvfølgelig anvendes væsentligt mere, end hvis dit gulv allerede er isoleret og det blot er en mindre efterisolering du vil foretage.

I det hele taget er der mange ukendte faktorer der skal tages højde for, når det gamle gulv eller de måske ikke så gamle eksisterende gulve, skal isoleres.

Derfor er det også svært at give en pris på isolering af gulv, uden først at se opgaven.

Hvis du skal brække gulvet op, for udelukkende at lave gulv isolering, så skal du overveje om det er pengene værd.

Isolering af gulv foretages ofte i forbindelse med andre opgaver med det gamle gulv, som f.eks hvis der skal etableres gulvvarme eller nyt terrændæk.

Med den rette gulvisolering kan du dog hurtigt tjene pengene hjem igen, hvis det bliver isoleret ordentligt. Det handler i høj grad om hvor det bedst kan betale sig at energirenovere din bolig.

Har du uisoleret gulv og uisolerede rør så har du også fodkolde gulve, og det øger risikoen for at der opstår fugt.

Isolere gulvet for bedre indeklima

Isolering af gulv vil udover at spare dig penge, formentlig også give dig et bedre indeklima, hvis der er lagt gulvisolering korrekt.

Du skal også tjekke husets konstruktion, måske er det allerede blevet grundigt efterisoleret, og så er dit problem måske helt anderledes.

Det kan være soklen udefra som der skal ordnes eller at du skal have isoleret fundamentet. Som du kan læse, er der mange spørgsmål der skal besvares før man kan sætte i gang med at isolere gulvet.

Det er her den professionelle fagmand kommer ind i billedet. Fagmanden kan besvare alle dine spørgsmål og foretage målinger så man kan se hvor det bedst kan betale sig at sætte ind over for varmetab og fugt.