Isolering og omfugning spare på dit energiforbrug

aabb11

Ordentlig isolering og omfugning af murværk kan spare dig for mange penge på dit energiforbrug. Utæthed i din bolig kan hurtigt blive en af de største omkostninger for dig, så det gælder om at få det gjort ordentligt og måske få genbesøgt ældre vindueskarme og murværk til en gang efterisolering el. omfugning.

Få et gratis isoleringstjek

Det første du bør gøre – og gør det gerne inden efteråret og vinteren begynder da det helst skal være ordnet på dette tidspunkt – det er at få lavet et isoleringstjek el. isoleringseftersyn på din bolig. Der findes flere virksomheder der tilbyder dette helt gratis og kun giver dig et godt tilbud på at få fikset evt. ting der er brug for at få fikset i forbindelse med isoleringen på dit hus.

 

Har du utætheder i dit hus kan varmeregningen stige markant og du kan opleve træk i huset, hvilket kan være ubehageligt. Men en dyr varmeregning er ekstra dyr i disse tider hvor prisen på energi stiger til vejrs. Find et firma der tilbyder gratis isoleringstjek og find ud af om din bolig har brug for en lapning.

Omfugning af hus

En anden god ting at få ordnet kan være en omfugning af dit hus. Det er især murværkshuse der kan have brug for omfugninger og det gælder typisk omkring vinduer. Du kan også helt gratis og uforpligtende få en pris på omfugning af murværk for at se om det er en investering der kan betale sig for dig, hvilket det typisk vil være på sigt.

 

En omfugning kan være en mere el. mindre omfattende proces. I nogle tilfælde vil der blot være tale om små fuger der skal fjernes og erstattes med nye fugemasse, mens der i andre tilfælde kan være tale om større murværk i form af mure, huse og hele facader. Prislejet for en omfugning kan altså også variere enormt meget alt efter behovene.

Pris pr. m2

Nogle murermestre og fugemænd gør det simpelt for dig og tager en pris pr. meter el. kvadratmeter. Det er ikke altid det giver den bedste pris, men til gengæld så ved du hvad du får for det du betale og du ved på forhånd præcis hvad du skal betale.

 

De kvadratmeterpriser jeg kender til på omfugning havner ofte et sted mellem 400-700 kr. pr. m2 alt efter murerfirmaet og om det er inkl. eller ekskl. udkradsning af de gamle fuger. Det kan umiddelbart lyde som en høj pris for en kvadratmeter, men man skal vide at det er meget tidskrævende at fjerne gammel fugemasse/-mørtel og det tager tid og materialer at lave nye.

 

Selvom det er en høj pris, og det samme vil en isolering have, så skal man både huske at indregne det håndværkerfradrag man kan få og den langsigtede besparelse ved at have et mere energieffektivt hus.