Klargøring af din nye bolig

Når du køber ny bolig, er der ofte mange ting, der skal ordnes, inden du flytter ind. Specielt hvis du har købt en bolig til en god pris, som du ved skal renoveres. Men er du selv lidt af en handyman- eller kvinde, så er der garanteret ikke noget, der kan stoppe dig. Det er dit helt eget projekt, og det skal nok blive hyggeligt at rode med. Desuden får det også hjemmet til at føles mere personligt.

Tjek væggene

Først er det altid en god idé at tjekke for revner, huller og diverse fejl på boligens vægge. Det er godt at få det fikset, inden du begynder på alt for meget. Det er også en måde at komme helt tæt på væggene og tjekke om de skal renoveres yderligere.

Rør og ledninger

Inden du dog kommer for godt i gang med at fylde revner og huller, så tjek lige alle stikkontakterne. Dette kan hurtigt gøres ved at tage en lille lampe med eller simpelthen prøve med din mobiloplader. Marker dem der ikke virker, hvilket alle forhåbentlig gør. Tjek også om der er vand ud af hanerne og om rørene lækker.

Tid til at shine rummene op

Hvis alt er i orden, er det bare med at komme i gang med at give væggene en god omgang maling. Her kan du rigtigt sætte dit helt personlige præg på boligen og gøre det lige så farvestrålende, som du har lyst til – også udvendigt. Husk altid at give væggene nogle gange, så der ikke kommer pletter.

Vask gulve og vinduer

Når malingen er tør og ikke kan ødelægges af et par stænk vand, så er det vinduernes og gulvets tur. Ikke til at blive malet, men til at blive vasket. Når du har brugt så lang tid på alt det andet, er du næsten nødt til at vaske gulv og vinduer. Det giver boligen en renere og mere hjemlig atmosfære.

Giv haven en ordentlig omgang

Til sidst er der kun alt det udvendige. Der er sikkert blevet gjort lidt ved haven, så den så flot ud under salget, men der kan garanteret gøres mere. Fat græsslåmaskinen, riven, spaden eller hvad end der skal til for at give haven din personlige hånd.

Ingen perfekt bolig er fuldendt uden en perfekt have. Vær ikke bange for at tage fat. Grav op til et bed, hvis det er noget, du altid har ønsket dig. Det er din bolig og kun du ved, hvornår du er helt tilfreds med resultatet.