Leder du efter en mere miljøvenlig energikilde til hjemmet? Prøv en gaspejs!

Det mest miljøvenlige til hjemmet er selvfølgelig vedvarende energi som eksempelvis solceller vindmøller, men naturgas er også mere miljøvenligt end eksempelvis fossile brændstoffer som olie og kul, da Co2-udledningen er mindre. Naturgas er stadig et fossilt brændstof, da der findes en begrænset mængde af det – men det er renere end olie og kul og derfor mere miljøvenligt end disse.

Hvad kan du få af energikilde?

Hvis du gerne vil have mere vedvarende energi derhjemme, kunne du overveje at investere i solceller, som kan komme op på taget. Solceller er dog dyre at installere, alt mellem 70.000-100.000kr (gennemsnitligt). Solceller er på trods af prisen dog nok nemmere at få installeret end en vindmølle. Men hvis dit prisleje slet ikke er oppe i de høje beløb, er naturgas altså også et virkelig godt alternativ. Hvis du ikke allerede bruger naturgas derhjemme, så kan du investere i en gaspejs, som kan fungere som varmekilde.

Hvorfor en gaspejs?

Udover at en gaspejs er flot og æstetisk at kigge på, så afgiver den også varme. Den kan altså være et mere miljøvenligt alternativ til eksempel olie. På denne måde kan der derfor måske også være nogle penge at spare, hvis du vil bruge gaspejsen som den hovedsagelige energikilde. Desuden bidrager en gaspejs til rolige og hyggelige omgivelser, samt indbyder til total afslapning – dette kan være godt, hvis du er typen, der har svært ved at lægge arbejdet fra dig og slappe af efter en lang dag.

Hvor kan du købe en gaspejs?

Der findes mange hjemmesider, som tilbyder salg og eventuel opsætning af gaspejse. Philippejse er en af disse hjemmesider. Se PhilipPejses udvalg af eksklusive gaspejse. På deres website tilbyder de også forskellige slags gaspejse, eksempelvis tunnel, outdoor og forskellige sidet gaspejse. Derfor er der helt sikkert også en gaspejs, som passer til dine behov. Men hvilken en skal du så vælge? For det første kommer det an på, hvilket rum du vil installere gaspejsen i. For det andet kommer det an på, hvor stort rummet er. Mange vælger at installere en gaspejs i stuen, da det som regel er det officielle opholdssted i hjemmet. Hvis din stue dog er lidt lille, kan det være en et-sidet gaspejs er præcis dét, der passer til dig og din familie. Hvis du er i tvivl, kan du heldigvis altid skrive til dem via deres website, og så kan de formentligt guide dig i den rigtige retning.

Mere miljøvenligt på trods af fossilt brændstof

Selvom naturgas ikke er vedvarende energi, er det stadig et bedre alternativ end olie og kul. Så hvis du forsøger at blive mere miljøvenlig og måske forsøger at spare en skilling eller to, så kan det altså være en god måde at starte, hvis dit prisleje er lidt til den lave ende. Så kan du altid investere i solceller eller en vindmølle senere!

Forhåbentlig har denne artikel givet dig bedre indsigt i miljøvenlighed, så rigtig god fornøjelse og pøj pøj.

Skriv en kommentar