Bæredygtighed

Vær med til at gøre en bæredygtig forskel

Ønsker du, at være en del af den grønne omstilling, få en mere bæredygtig hverdag og tage de miljørigtige valg? så er du blandt mange ligesindet. Det er kommet meget på tale i løbet af de seneste år og nu bliver man også belønnet ved, at tage de rigtige valg. Firmaer får store kompensationer, udmærkelser og meget andet. privatpersoner kan søge legater og meget mere. Udover det så sikre vi alle sammen også vores fremtid, hvis vi træffer de rigtige valg. Men det er lidt en jungle, at finde rundt i og der er mange måder, hvorpå man kan gøre tingene på. Ydermere så kollidere den bæredygtige hverdag en lille smule med samfundets normer. Villa, Volvo og vovse har været idealet i mange år.

Villa

Muligheder for villaejeren

Villaen kan i sig selv være rigtig strid mod miljøet, det samme kan bilen og din hund er også en af de store syndere. Et liv i en villa kræver meget og alle disse ting, kan sagtens gå ind og påvirke miljøet på dårlig vis. Heldigvis er der begyndt, at blive sat lovkrav og meget andet op, så man så villa ejer kan være med til, at være en aktiv del af en bæredygtig fremtid. Der er for eksempel fokus på, hvordan huset skal opvarmes og samtidig kan du søge legater til, at få sat miljørigtige løsninger på dit hus. Det kan være alt fra en varmepumpe til solceller på taget. Derfor er det ikke helt så slemt med villaerne mere, men hvad så med Volvoen og vovsen?

Bilen er en stor Co2 udleder

Bilen er klart den helt store synder, når det drejer sig om co2 udslip og den såkaldte sorte energi der beror sig på fossile brændstoffer, der forskes heldigvis meget i, hvordan dette kan ændres, men det hjælper bare ikke nu og her. Der er heldigvis kommet elbiler på markedet og biler der kører langt på literen. Der er kommet krav om, at du i København skal køre i en benzinbil eller i en bil med et partikelfilter. Så der er heldigvis også på det område skabt flere muligheder for, at træffe mere bæredygtige valg. Det gør det så også en smule dyre for forbrugeren, men det giver mening for os alle. På nuværende tidspunkt er de rette løsninger måske en smule dyre, men det skal ikke ses som en udgift, det skal mere ses som en investering. En investering i din, dine børns og dine børnebørns fremtid. Med de rette løsninger, så kan du også sparer mange penge i det lange løb.

Vovsen er ikke det mest bæredygtige valg men kan blive det

Din hund er dårlig for miljøet og det koster meget miljømæssigt, at kødindustrien er så stærkt i gang. Dette er både for, at der kan komme bøffer på vores tallerkner, men det drejer sig også meget om det hunde og katte foder, som man kan få. Det meste af det er nemlig lavet af kød, og derfor er et kæledyr ikke det bæredygtige valg. Men man skal ikke sige farvel til alle livets glæder, selvom man ønsker en bedre fremtid. For ligesom der bliver forsket i, at gøre alle de andre ting mere bæredygtige, så er kæledyrene altså også for skud. Canem har bæredygtige produkter og du kan gøre en forskel ved at handle hos dem. Kast ikke en pølse til Fido, men vælg derimod de rette produkter til dit kæledyr.

Skriv en kommentar