kontorarbejde

Sørg for dit kontor – men sørg for at det er så miljøvenligt som muligt

Det er ligegyldigt om det er ens kontor på arbejdet eller ens kontor derhjemme. Der er nogle ting, man bare bliver nødt til at have for at arbejde, og det bliver aldrig helt miljøvenligt. Uden computer, post-it notes og andre nødvendigheder, så kan man ikke udføre det arbejdet på kontoret, som man skal.

Men computeren bruger strøm, og papiret er heller ikke just miljøvenligt. Derfor må man acceptere, at ens arbejde trækker lidt på verdens ressourcer. Samtidig kan man dog godt mindske, hvor meget man trækker, samtidig med at man gør sit arbejde.

notesbog

Papir er nødvendigt, men kun i nogen grad

Selvom computeren kan meget, ja, efterhånden det hele, så er fysisk papir stadig uundværligt for de fleste. Mulighederne for at kunne både skrive og tegne, præcis fra de vinkler man vil, er for mange for gode til at opgive. Det giver en frihed, som de fleste ikke kan finde på computeren, og som gør papiret nødvendigt.

På samme måde er post-it notes også gode, fordi man kan tage noter, og placerer dem lige hvor man vil, så man ser dem på det rigtige tidspunkt, og ikke glemmer dem. Notater på computeren eller telefonen kan derimod nemmere glemmes.

Papir bør dog stadig bruges sparsomt. Man kan købe alt det ternet og linjeret papir, som man vil, men overforbrug er ikke godt for miljøet. Derfor bør papiret blive brugt til det, som det er nødvendigt at bruge det til, og ikke andet.

computer

Computeren og hvordan man skal bruge den

Computeren er selvfølgelig den helt store energirøver på kontoret. Der er ikke rigtig nogen måde at komme uden om det på. Hvis man arbejder på et kontor, er brug af computeren simpelthen obligatorisk.

Alligevel kan man godt være besparende med og ved hjælp af computeren. Først og fremmest kan man sørge for, at man har så meget som muligt på den. Det betyder at noter, kalendere, osv. bør befinde sig på computeren så vidt som det er muligt for en. Nogen ting føler man sig nødsaget til at have i fysisk form, men alt det man ikke behøver fysisk, kan man i stedet samle på computeren.

Samtidig bør man også overveje, hvorvidt det er nødvendigt at have computeren tændt. Hvis man forlader den i længere perioder for et møde eller fordi man skal spise frokost, så kan man med fordel enten slukke computeren, eller i det mindste have den til at slumre.

Det er umuligt at have sit kontor kørende samtidig med at man er helt miljøvenlig. Men man kan i det mindste gøre sit for, at selvom man arbejder, så belaster man ikke verden mere end nødvendigt.

På den måde kan du gøre noget godt for dig selv, samtidig med at du gør noget godt for miljøet. 

Skriv en kommentar