Optimer din bolig med disse ting

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, man kan gøre for at optimere sin bolig. Man kan for eksempel sørge for at vælge energirigtige løsninger, så man sparer penge på varmeregningen, eller indrette boligens rum på en funktionel måde, så man har plads til det hele og samtidig får et flot resultat. Man kan med fordel også gøre rent og rydde op regelmæssigt, så boligen altid er indbydende, ligesom det er en god idé, at man med jævne mellemrum vedligeholder sin bolig.

Udvid eller byg ny terrasse

En terrasse er en hyggelig og afslappende udendørs opholdsplads, hvor man kan nyde sommeren. En terrasse af gode terrassebrædder eller vedligeholdelsesfrie brædder kan være lige det, der skal til for at få mere ud af sin have. Det er dog ikke altid lige let at finde plads til en terrasse i haven, men det er heldigvis muligt at bygge en terrasse på stolper eller andet, så man ikke behøver at have jorden helt fri for græs eller andet. En anden mulighed er selvfølgelig også at udvide sin nuværende terrasse, hvis man har plads til dette. Dette kræver dog ofte lidt mere arbejde end blot at bygge en ny terrasse fra bunden, uanset om det er med brædder eller herregårdssten. Men med lidt planlægning og research kan det sagtens lade sig gøre. Man kan med fordel lede efter et byggemarked med fornuftige priser, så det ikke bliver alt for dyrt i indkøb. Nogle foretrækker desuden at lave et stakit eller hegn rundt om træterrassen – enten af terrassebrædder eller kalmarbrædder – både af sikkerhedsmæssige og æstetiske årsager.

Byg et shelter eller et legetårn

Når man skal bygge et shelter eller legetårn, så er det første man skal tænke på, hvor meget plads man har til rådighed. Det er afgørende for, hvor stort sit shelter eller legetårn kan blive. Nogle gange kan det være en fordel at bygge et mindre shelter eller legetårn, da dette ofte er nemmere at bygge og dermed også billigere. Dog skal man også være opmærksom på, at et mindre shelter eller legetårn typisk ikke vil kunne rumme så mange personer som et større shelter eller legetårn. Derfor skal man overveje, hvor mange personer der typisk vil komme til at bruge det. Er det kun børnene, eller er det også voksne? Når man skal bygge et shelter eller et legetårn, kan man overveje hvilket træ eller brædder, man skal bruge. Det kan eksempelvis være brædder som terrassebrædder eller kalmarbrædder, hvis man er til et mere rustikt look. Vil man gøre lidt ekstra ud af shelteret eller legetårnet, kan man med fordel lave en belægning af herregårdssten rundt om pladsen, da det skaber hygge og ser flot ud. Mange vælger også at bygge et shelter eller et legetårn op med krydsfiner. Nogle ønsker også at bygge et skur eller andre tilbygninger af krydsfiner, hvorefter man kan beklæde det med eksempelvis kalmarbrædder, da krydsfiner er et billigt materiale. Det er dog vigtigt, at man søger om tilladelse til at opføre et skur eller en tilbygning, da det er lovpligtigt.

Vedligehold vinduer, døre og resten af boligen

Det er særligt vigtigt at vedligeholde sine vinduer og døre, da det kan have stor indflydelse på husets energiforbrug. Hvis man har utætte vinduer eller døre, kan det medføre, at der slipper varme ud af huset, hvilket betyder, at man bruger mere energi på at opvarme huset. Dette kan have en negativ effekt på både pengepung og miljøet. Derfor er det en god idé at tjekke sine vinduer og døre jævnligt for eventuelle utætheder, og hvis der er behov for det, kan man overveje at udskifte dem. Det er også vigtigt at passe på husets sokkel. For at beskytte den bedst muligt kan man overveje noget belægning rundt om huset, så der ikke sprøjter vand og skidt op på soklen. Det kan eksempelvis være en belægning af herregårdssten eller terrassebrædder.

Der findes altså et hav af produkter, der kan optimere boligen. Det er bare med at komme i gang.