haveindretning

Sådan indretter du dit hus og din have og sparer penge

Det er ikke nogen hemmelighed at der er mange af os der gerne vil spare lidt penge i vores månedlige budget. Derfor bliver der konstant ledt efter nogle alternativer der kan være med til at give den luft i økonomien der kan give os et bedre overblik over de penge som vi har til rådighed. Men det er ikke helt let idet de stigende udgifter ofte ikke hænger sammen med indtægterne der ikke ændrer sig. Derfor er der mange der tænker mere langsigtet og derfor er det optimalt at give sig til at energioptimere sit hjem.

De små ting kan gøre en meget stor forskel

Og det kan man gøre på mange forskellige måder. For det første kan man tage et kig på de ting som man har i hjemmet og her især dem der er elektroniske. Ofte er det nemlig muligt her at finde nogle besparende alternativer hvis blot man tager et kig efter dem med en høj energimærkning og det gælder både sparepærer og hårde hvidevarer. Dernæst er det vigtigt man husker på de andre små ting man kan gøre for miljøet som blandt andet at sortere sit affald, at genbruge og at genanvende. For selvom det ikke direkte giver dig en bedre økonomi, så er det noget der på sigt er yderst gavnligt for miljøet.

Der er også nogle større syndere i dit hjem – varme og strøm

Husk også at tage et kig på den største synder i dit hjem. Din varmekilde. Bruger du for eksempel et fyr anvender du en af de dyreste og mest skadelige midler til at varme dit hjem op med. Tag derfor et kig på de gode muligheder som der byder sig med for eksempel en varmepumpe. En sådan kan fås både til at givet et varmt hjem og varmt brugsvand i hjemmet for eksempel til et bad. Og når du er ved de større ændringer kig da så også på din energi. Ofte kan denne nemlig også gøres mere grøn blandt andet hvis u bruger en grøn energikilde der anvender jordens naturlige ressourcer som en varmepumpe. Det kan være solceller. Læs mere om hvordan du kan blive mere selvforsynende og generelt forbedre din have på en online side som for eksempel; Husoghavesiden.dk.

have

Lad de grønne alternative skinne igennem i din have

De større ændringer som på sigt kan være med til at give dig lidt mere råderum i dit budget er ligeledes dem der vil tage en plads i din have. Her er der for eksempel tale om en varmepumpe hvortil du skal finde plads til den udvendige del i nærheden af den indvendige. På den måde får du mest muligt ud af den. Benyt dig også gerne af de ressourcer som din have giver dig blandt andet i forhold til at du kan dyrke frugt og grønt på egen hånd. På den måde sparer du penge på at købe sådanne varer i de lokale supermarkeder samtidig med at du generelt er med til at nedsætte det store forbrug som der er herhjemme.

Skriv en kommentar