Sådan sparer du nemt på energien i din bolig

De fleste husstande har i langt højere grad end tidligere fokus på at energioptimere boligen, så man får mest muligt ud af den energi man betaler for. Dette har selvfølgelig en positiv indvirkning på miljøet, eftersom denne form for optimering betyder at husstande i mindre grad har unødvendigt spild af energi og dermed kan en række af disse energiforbedringer sænke forbruget af vand, varme og strøm.

Der er mange måder at optimere og dermed sænke energiforbruget på, dog er nogle tiltag væsentligt nemmere at implementere end andre. Nogle tiltag kan man selv opsætte, hvorimod andre løsninger skal etableres af fagfolk.

Anvend LED belysning i hele hjemmet

En af de steder hvor du med fordel selv kan påbegynde energioptimeringen er ved at anvende LED teknologien i dine lyskilder. LED belysning har et væsentligt lavere energiforbrug end halogen og glødepærer. Det er nemt og hurtigt at udskifte ældre pærer med nye og moderne LED pærer. Denne energibesparelse kan desuden aflæses direkte i strømforbruget.

Det kan desuden også være attraktivt at udskifte lyskilderne i kontorejendomme med LED paneler. Denne type belysning er utroligt kompakte og kan i mange tilfælde monteres plant med loftet. Lyset fra disse LED paneler sammenlignes ofte med det man kan opleve fra et ovenlysvindue. Du kan bla. finde et udvalg af disse paneler hos PlusLED.

Energieffektive LED lyskilder er uden sammenligning en af de nemmeste, billigste og hurtigste måder at optimere energiforbruget i en ejendom. Det smarte ved LED pæren er blandt andet at fatningen er den samme som man kender fra tidligere. Det betyder at de klassiske E27 og E14 fatninger, som bruges i langt de fleste lamper, er fuldt ud kompatible med LED.

Det er derfor ikke fordi der skal ændres det store på eksempelvis ældre lamper, eftersom at LED pæren kan monteres direkte i den gamle fatning. Hvilket gør at denne energioptimering løsning godt kan betegnes som en Plug’n’play løsning.

Overvåg din boligs energiforbrug med smart apps

I takt med at vores smartphones blive mere og mere kraftfulde, åbner det også for flere muligheder for integration med vores boliger og ejendomme. Det er derfor blevet muligt at opsætte elektroniske enheder i hjemmet, som kan måle og tracke energiforbruget. De målinger kan du så følge med i på din smartphone via diverse apps. Det er derfor blevet muligt at optimere energiforbruget i hjemmet med udgangspunkt i en række forskellige parametre.

Et eksempel kunne være at du opdager at strømmen er billigere om aftenen, fordi efterspørgslen er lavere. Dermed kan det hurtigt konkluderes at der kan være en økonomisk fordel i at vente med at anvende strømslugende apparater som vaskemaskiner og tørretumblere, indtil prisen pr. kwh er så lav som mulig.

Det kunne også være i form af lyssensorer og generel smart styring af lyset i hjemmet. Dermed kan du styre din indendørs og udendørsbelysning fra din smartphone, uafhængigt af din position rundt i verden. Blot du har adgang til internet.

Denne form for app styring gør det derfor super nemt at opdage hvis man har glemt at slukke lyset i stuen inden man forlod ejendommen. Hvorved man har mulighed for, på afstand, at slukke for de lyskilder som er tændt uden årsag, og derved spare penge på elregningen.