Sådan undgår du at de stigende elpriser rammer dig

Her i artiklen ser vi nærmere på hvordan du undgår, at de stigende elpriser rammer dig for hårdt økonomisk. De stigende elpriser rammer nemlig mange danskere hårdt, og derfor er der god grund til, at gøre en indsats for at blive bedre stillet økonomisk, så de stigende elpriser ikke rammer dig for hårdt.

 

Der er flere grunde til de stigende elpriser, herunder blandt andet de stigende priser på gas, der har fået elpriser til at stige voldsomt for mange danskere. For andre er det den høje elafgift der rammer hårdt, mens også CO-afgift er en væsentlig faktor i, at vi oplever stigende elpriser.

 

For det første kan du hjælpe dig selv økonomisk, ved at spare så meget på strømmen som muligt. På den måde sparer du på dit forbrug, og undgår de stigende elpriser i højere grad. Her gælder det om at slukke for dine kontakter og elektriske apparater, så du ikke bruger unødvendigt meget strøm og el.

 

Dertil kan der være fordel i at undersøge hvad du betaler for din el, og om der kunne være fordel i, at du skifter elleverandør, for på den måde at spare på de stigende elpriser. Prøv at tjekke udgifterne til din el, og se om det ikke er muligt, at finde en billigere elleverandør, for at spare penge på de stigende elpriser.

 

Du kan også prøve at planlægge dit forbrug af el og strøm bedre, da der er forskel på prisen på el, alt afhængig hvornår døgnet der bruges el og strøm. Således er el og strøm billigt i tidsrummet mellem kl. 12 om aftenen til kl. 6 om morgenen. Sørg så vidt muligt for at gøre brug af el og strøm i dette tidsrum. Omvendt skal du undgå at bruge el og strøm i tidsrummet mellem kl. 5 og kl. 8 om aftenen, da prisen på el og strøm er højest i dette tidsrum.

 

Prøv eksempelvis så vidt muligt at have din tøjvask i de tidsrum, hvor el og strøm er billigst, mens også opladning af elbil og andre elektriske apparater, så vidt muligt bør gøres i de tidsrum, hvor strøm og el er billigst.

 

Elpriser i 2022 er stigende og derfor bør du gøre hvad du kan for, at spare så meget på strømmen, og at udnytte når strømmen og el er billigst. På den måde kan du bedre klare de stigende elpriser.