Sådan vælger du det mest klimavenlige legetøj til voksne

Det vil måske overraske dig at ikke alt sexlegetøj er klimavenligt. Det meste sexlegetøj er fremstillet af plastik, og hvis det ikke bortskaffes eller genbruges korrekt, kan det skade miljøet. Mange sexlegetøjsproducerende virksomheder hævder, at deres sexlegetøj er bæredygtigt og rent. Mens denne påstand kan være gyldig for nogle virksomheder, er nogle af dem falske.

 

Det er vigtigt at købe sexlegetøj af god kvalitet, som holder i et stykke tid, før det skal kasseres. Hvis du køber sexlegetøj af dårlig kvalitet, der bliver ødelagt efter kun få anvendelser, vil det resultere i, at du køber mere legetøj, hvilket igen betyder mere plastik.

 

Nedenfor er en liste over ting, du bør kigge efter, når du vælger et sexlegetøj for at sikre, at de er miljøvenlige.

1.   Vælg ikke sexlegetøj af plastik

Plastik er det værste der er sket for denne planet. Det skyldes at plastik ikke er miljøvenligt, og at det tager plastik omkring 200 år eller deromkring at blive nedbrudt fuldstændigt. Hvis et sexlegetøj af plastik er din eneste mulighed, så gå efter genanvendeligt plastik.

2.   Vælg sexlegetøj til voksne med genopladelige batterier

Sexlegetøj der ikke kræver batterier, er det bedste, hvis du ønsker et klimavenligt sexlegetøj. Det skyldes, at batterier er meget giftige og udgør et affaldsproblem. Hvis du skal vælge et sexlegetøj med batteri, skal du gå efter det genopladelige legetøj.

3.   Gå efter sexlegetøj af høj kvalitet og holdbart sexlegetøj

Køb et sexlegetøj, som du kan bruge flere gange. Dette vil sikre, at du ikke køber mere sexlegetøj, hvilket reducerer mængden af plastik i omløb. Som nybegynder kan du opleve lidt vanskeligheder med at vide, hvilket sexlegetøj der er standard, og hvilket der ikke er.

 

For at være sikker på, at du køber et sexlegetøj af høj kvalitet, skal du sørge for at købe det fra en autoriseret sexlegetøjsbutik. Fra en licenseret butik kan du være sikker på, at dit sexlegetøj er af høj kvalitet. Eksempelvis på https://privateplay.dk/.

4.   Gå efter genanvendeligt sexlegetøj

Du kan måske ikke helt undgå plastik, når du vælger sexlegetøj. Hvis du stadig ønsker at købe miljøvenlige produkter, så gå efter genanvendeligt sexlegetøj.

 

5.   Pas på nydelsesprodukter med phthalat og parabener

Smøremidler med parabener har vist sig at forstyrre hormoner, hvilket gør dem skadelige, når de indsættes i vores kønsorganer. På samme måde binder phthalater sig ikke til sexlegetøj. Det er tilrådeligt at undgå disse to stoffer helt og aldeles.