Skab de bedste rammer for din arbejdsplads

Dette indhold er sponsoreret

Det er vigtigt at have det godt på sin arbejdsplads, da man bruger mange timer der hver dag. Der er flere faktorer, som skaber rammerne for en arbejdsplads, og en af dem er indeklimaet. Indeklimaet har stor indflydelse på arbejdet, selvom man måske ikke tænker på det. Læs mere om indeklima, og hvordan det kan forbedres i artiklen.

Hvad er indeklima?

Indeklimaet er det, der er afgørende for, hvor behageligt vi har det i hjemme eller på arbejdspladsen. Indeklimaet påvirker os både fysisk og psykisk, og det er derfor vigtigt at have et godt indeklima. Der er flere ting, der kan påvirke indeklimaet i en bolig – herunder ventilation, temperatur, fugtighed og luftens renhed. Ventilationen er den mest effektive måde at skabe et godt indeklima på. Dette gælder især i de koldere måneder, hvor man typisk har lukkede vinduer og derved ikke får frisk luft udefra til at cirkulere rundt i boligen.

Hvilke faktorer påvirker indeklimaet?

Der er mange faktorer, der kan påvirke indeklimaet i en bygning. Nogle af de fysiske forhold, der kan have indflydelse på indeklimaet, er som nævnt ventilation, men også isolering og varmeinstallationer. Hvis ikke der er tilstrækkelig ventilation i en bolig, kan det give dårligt indeklima. Dette skyldes, at der ikke bliver skiftet luft ud med frisk luft fra udenfor, og dermed kan der opstå fugtproblemer eller problemer med husstøvmider. Isoleringen har også betydning for indeklimaet – især hvis den er dårlig eller mangler helt. Derved vil varmen nemmere slippe ud af boligen om vinteren, og kulden vil let kunne trænge ind om sommeren. Dette giver ofte anledning til trækproblemer i boligen. Endelig har varmeinstallationerne også stor betydning for et godt indeklima, herunder både centralvarmeanlægget og radiatorerne/brændeovnen/pejsen, da disse sørger for at holde en jævn temperatur i boligen.

Hvordan kan man forbedre sit indeklima?

Der er flere ting, man kan gøre for at forbedre sit indeklima. For det første kan man sikre sig, at der er god ventilation i boligen. Dette kan man gøre ved at have et eller flere vinduespartier, der kan åbnes op på klem – også selvom det er koldt udenfor. På den måde bliver der skiftet luft ud, og der kommer frisk luft ind i boligen. Yderligere kan man også overveje at investere i en luftrenser, som typisk vil rense luften for støv og pollen. Endeligt kan man også sikre sig, at temperaturen ikke bliver for høj eller for lav, da dette også har betydning for ens indeklima.

Forhåbentligt er du blevet inspireret og en smule klogere på, hvordan du kan skabe et bedre indeklima på din arbejdsplads.