Skal du også spare i hjemmet?

Denne artikel indeholder annonceret indhold

 

Der er efterhånden mange, der skal spare i hverdagen for at få økonomien til at blive så upåvirket, som før. Det kan virke svært at finde ud af, hvad der er bedst at gøre, og derfor giver vi dig her fire tips til, hvordan du kan spare i hjemmet.

 

4 tips til at spare kroner og øre i hjemmet

Der er flere steder, du kan spare i hverdagen, og her tager vi udgangspunkt i det, du kan gøre i din egen bolig. Her er tale om små tips, der på den længere bane kan gøre en stor forskel – især når kWh-prisen er høj:

 

  • Se din varmekilde efter
  • Sæt en lavere temperatur
  • Spar på det varme vand
  • Sluk lamper og andet, du ikke bruger

 

Herunder uddyber vi hvert af punkterne.

 

Se din varmekilde efter

I de fleste tilfælde vil det være dit varmeregnskab, der er den største synder, når regningen viser røde tal. Derfor bør du starte med at undersøge, hvad du opvarmer dit hus med. Har du gasfyr? Oliefyr? Varmepumpe? El-radiatorer? Pillefyr? Brændeovn?

 

Varmepumpen bliver ofte omtalt som den billigste måde at varme dit hus op på, og specielt en luft-til-luft varmepumpe er en god og prisvenlig løsning. Vær dog opmærksom på, at én enkelt varmepumpe ikke vil være nok til at varme et helt hus eller lejlighed op.

 

Har du oliefyr med fyringsolie eller et pillefyr og brændeovn, kan du undersøge, om det er muligt at finde prisvenlige piller og brænde eller billig fyringsolie. Her vil det nemlig være omkostningerne til indkøb, der er høje.

 

Sæt en lavere temperatur

Har du gasfyr eller el-radiator, er du afhængig af udbyderens pris eller kWh-prisen, og i de tilfælde kan det være nødvendigt at sætte temperaturen ned. Det gælder også for de andre varmekilder, da de så ikke skal arbejde så meget. Du kan sagtens have en lavere temperatur og samtidig bevare et sundt indeklima. En grad eller to mindre kan faktisk gøre en stor forskel regnskabsmæssigt i det lange løb. Især soveværelserne vil have godt af et køligere klima, for det er alligevel bedst for dig, når du skal sove.

 

Spar på det varme vand

Vand er i sig selv dyrt, men varmt vand er endnu dyrere, da det koster mange penge at varme det op. Du kan derfor spare på det varme vand ved at afkorte badetiden, vaske op i vaskebalje eller køre øko-programmer på vaskemaskine og opvaskemaskine.

 

Sluk lamper og andet, du ikke bruger

Sluk for unødvendige lamper og især i rum, hvor du ikke befinder dig. Du kan også spare på strømmen ved ikke at have for mange elektroniske ting stående på standby – for eksempel radioen, fjernsynet eller computeren.