Kvinde dyrker yoga på matte

Spar på energien og få mere energi

En energiforbedring af din bolig er en rigtig god idé. Det er godt for miljøet, fordi du bruger mindre af den energi, der skader det. Det er godt for pengepungen, fordi du skal betale for mindre energi. Det er også godt for din bolig, fordi den kommer i bedre stand og bliver mere værd. Det kan endda påvirke din egen og familiens sundhed med et bedre indeklima.

Energiforbedrende ændringer på boligen er altså godt. Det giver mange fordele at spare på energien – når det kommer til din bolig. Når det handler om dig selv, skal du ikke spare på energien. Din krop er skabt til at blive brugt.

Yoga i haven

 

Mild motion

Din krop er ikke indrettet til at ligge på sofaen dagen lang. Den skal bruges og bevæges. Du skal bruge noget energi. Har du ikke lyst til at bruge det hele og svede løs og blive øm, så kan du sagtens finde en motionsform, der kan spare dig for de ting: Yoga.

Dyrker du yoga, kan det faktisk give dig mere energi. Det er en meget mild motionsform, hvor du dårligt nok mærker, at du får motion. Det foregår stille og roligt, og det kan være helt afslappende.

Yoga kan dyrkes på mange niveauer, og du skal selvfølgelig starte på et lavt niveau. Meld dig på et hold, eller find nogle øvelser online. Så kan du lige så stille komme i gang. Det er også egnet til hele familien. Du kan få børnene med på det og tidligt vænne dem til en sundere livsstil.

Tættere på naturen

I din energisparebolig føler du dig måske tættere på naturen, fordi du har gjort noget godt for den. Din bolig er ikke længere noget, der aktivt ødelægger naturen. Den passer på den. Du har nok også et bedre indeklima, end der er i andre boliger. Så du kan have en følelse af, at naturen er flyttet ind.

Vil du dyrke yoga, kan du gøre det hjemme og finde ro og få motion der. Du kan også rykke udendørs og være i den egentlige natur. Den selvsamme natur, som du passer sådan på med din energisparebolig. Du kan tage fat på haven efter huset og skabe din helt egen oase, hvor du kan dyrke motion og finde ro.

Blomsterhav

Passer på pengepungen

Ligesom din energisparebolig passer på pengepungen, gør yoga det også. Det er en billig form for motion. Du skal ikke bruge ret meget mere end din krop. Det kan være lækkert med en yoga-måtte, og du kan lave flere øvelser med lidt udstyr. Men intet af det er ret store investeringer, og du kan starte med ingenting.

Med en energivenlig bolig og yoga kan du altså fylde dit liv med natur, økonomisk overskud, sundhed og ro. Både boligen og motionsformen kan bidrage til, at du passer på naturen og kommer tættere på den. Det er billigt eller giver en besparelse, og det kan give dig ro i hovedet og kroppen. Alt i alt bidrager boligforbedringerne og motionen til din sundhed med bevægelse, bedre indeklima og ro på samvittigheden og bekymringerne.

Skriv en kommentar