Spar på energien med solcelleanlæg til erhverv

Dette indhold er sponsoreret

Solcelleanlæg er en af de mest effektive og billige investeringer, man kan lave i sin virksomhed. Dette skyldes især, at der ikke er nogen merudgifter forbundet med installationen, så længe anlægget fungerer optimalt.

Derudover vil man typisk opleve en reduktion i elregningen på grund af den gratis energi, som man producerer. Endelig vil anlægget have en positiv indvirkning på miljøet, hvilket er særligt vigtigt for virksomheder, der ønsker at vise deres engagement i kampen mod klimaforandringerne.

Hvad er solcelleanlæg, og hvordan virker de?

Et solcelleanlæg erhverv omdanner sollys til elektrisk strøm. Man udvinder dermed grøn energi, som virksomheden kan anvende til dagligdagens drift.

Solcellerne i et anlæg er bygget af halvledere, der udnytter selv den svage stråling fra solen til at producere strøm. Halvlederne indeholder to lag med forskellige materialer, der skaber en spænding mellem de to lag. Når sollyset rammer halvlederen, frigives elektroner fra det ene lag af materiale, og de bevæger sig mod det andet lag. På den måde kan solcellerne omdanne sollys til elektrisk energi.

Solcelleanlæg kan bruges til at producere el til alt fra private hjem til store virksomheder. Anlæggene kan eksempelvis placeres på taget af bygninger eller i parkområder. Antallet af solceller afhænger af virksomhedens størrelse, og energibehovet vil blive analyseret inden installation.

Hvilke fordele giver et solcelleanlæg til erhverv?

Der er mange fordele ved at installere et solcelleanlæg til sin virksomhed.

Først og fremmest er et solcelleanlæg er en investering, der kan betale sig selv hjem på relativ kort tid. En af de store fordele ved at have et solcelleanlæg til erhverv er nemlig, at man kan spare mange penge på elregningen, og så snart man har sparet en tilsvarende mængde penge, som det koster at sætte op, har man stort set gratis energi.

Yderligere er det også en fordel, at et solcelleanlæg ikke kræver meget vedligeholdelse. Det vil sige, at når anlægget først er sat op, så skal der ikke gøres meget mere ved det, udover eventuelt rengøring af panelerne.

Endelig er det også en miljømæssig fordel at have et solcelleanlæg til erhverv. Solceller producerer nemlig ikke nogen former for CO2-udledninger, og derfor bidrager de heller ikke til global opvarmning.

6 grunde til at vælge et solcelleanlæg til din virksomhed

  1. Dit forbrug af energi bliver mindre, og dermed også din regning.
  2. Du kan sælge overskydende energi tilbage til el-selskabet.
  3. Investeringen tjener sig selv hjem på relativ kort tid, typisk 5-7 år.
  4. Du er med til at mindske CO2-udledningen, da du producerer grøn energi.
  5. Du får en mere stabil elpris, da du ikke er afhængig af de store elselskaber længere.
  6. Du viser virksomhedens grønne profil frem, hvilket kan være med til at tiltrække nye kunder/klienter.