Spar på energien og gør noget godt for miljøet  

Der er – især i løbet af den seneste årrække – kommet særligt fokus på at spare på energien og gøre noget godt for miljøet. Det gælder både i de private hjem og hos virksomheder. Udover at være med til at passe på vores planet, så kan det også være med til at spare penge. Også som forbrugere er vi blevet bevidste om at vælge en leverandør, der gør sit for at producere bæredygtige produkter og reducere vores alle sammens klimafodspor. Et eksempel kan være at få monteret solpaneler på taget af sin bygning. Det er med til at reducere brugen af mere konventionelle strømkilder.   

 

Hvad er bæredygtighed? 

For at man kan kalde et produkt bæredygtigt, så er der mange faktorer, der spiller ind. Når du som privatperson eller som del af et firma skal investere i et nyt produkt, er det en fordel med bæredygtige alternativer. Nogle gange er det nemt at gennemskue, og andre gange er det mere kompliceret. Et produkt med begrænset levetid er knap så bæredygtigt som et produkt, der holder i flere år. Derfor er kvalitet også en faktor, der er værd at tage med i overvejelserne. Et produkt, der er mere holdbart og anvendes gennem længere tid vil nemlig på den lange bane sætte et mindre klimafodspor. 

 

“Genbrug er god brug”

Når det kommer til at være miljøbevidst, så kommer man ikke udenom at genbruge materialer. Flere virksomheder sender “grimme” kasser som emballage til transport af deres produkter. Altså de genbruger papkasser til at sende deres produkter afsted. I kan som virksomhed være med til at gøre opmærksom på dette forhold ved at sætte klistermærker på kasserne. Klistermærkerne kan med en simpel tekst fortælle, at den “grimme” kasse er genbrugt. På den måde har I både gjort noget godt for miljøet og vist jeres kunder, at I gør det.  

Udover at genbruge pap og emballage, så er det også hos nogle firmaer muligt at sende sine produkter tilbage til genanvendelse. Et eksempel her er badges. De kan sendes tilbage til producenten Badgeland efter endt brug. Nogle gange bliver de produceret til et bestemt event eller lignende, og måske ikke anvendt efterfølgende. Her er det muligt at sende dem tilbage, så de kan blive adskilt og genbrugt. Det kan også være, at de bliver givet til fx. børnehaver eller skoler, der kan sætte klistermærker på og derefter tegne på dem. Det er også et eksempel på, at genbrug er god brug. Derudover får flere forbrugere mulighed for at få glæde og brug ud af produktet.