På en helt almindelig dag kan I spare meget energi med få gode vaner

Lys i hjemmet

Der tales mere og mere om klima og en grøn omstilling. I en travl hverdag kan det dog desværre godt glemmes eller nedprioriteres engang imellem. Det er slet ikke nødvendigt at nedprioritere det. Med få gode vaner kan du nemlig nemt spare på energien derhjemme og dermed få en grønnere hverdag. 

Det kræver blot lidt tilvænning samt viden omkring, hvad du selv kan gøre på en almindelig dag for at hjælpe til. Efter noget tid vil det blot være en god vane, som du måske slet ikke lægger mærke til længere. Det handler om at tænke på forbrug, løsninger og alternativer, når det handler om at spare energi i hjemmet på en almindelig dag.

Barselsgave

Fokus på lyset i hjemmet

En af de helt store energikilder er lyset i hjemmet. Der er mindst én lampe i hvert rum, som oftest står tændt det meste af dagen. Men det er jo faktisk ikke nødvendigt. Du kan kun være i et rum ad gangen, og derfor er der ingen grund til at have lyset tændt i de rum, som du ikke befinder dig i. 

Det samme gælder, når du ikke er hjemme. Måske skal du ned og købe en barselsgave til en barnedåb, som du skal til. Så er der ingen grund til at have lyset tændt, imens du køber gaven eller er til barnedåben. Du er jo ikke hjemme alligevel. Ved at slukke lyset her, sparer du en masse energi, hvilket er super godt for miljøet. På den måde kommer du også hjem fra festlighederne med samvittigheden i god behold, fordi du ikke har brugt unødvendige mængder af energi. I forhold til når lyset så er tændt, kan du anskaffe dig energisparende pærer. På den måde sparer du også på energien, når du har lyset tændt.

Kortere bade

Pas på forbruget i hjemmet

Når vi taler om forbrug, taler vi bl.a. om forbrug af varmt vand. De lange bade kan være utrolig behagelige, men de tager også utrolig meget energi i hjemmet. Derfor kan det være en god idé at tage lidt kortere bade, selvom det for mange kan lyde som en stor nedskæring og omvæltning. 

Hvis du skal tage lange bade, kan du med fordel skrue lidt ned for det varme vand. Hvis I i familien tager lange bade, kan I gøre det til en konkurrence. Hvem tog ugens hurtigste bad? Vinderen får måske en præmie. På den måde sparer I på energien samt passer på miljøet på en sjov og god måde. 

I forhold til forbrug kan I også slukke for computere, fjernsyn og andre teknologiske redskaber i hjemmet, når I ikke bruger dem. Der er ingen grund til at computeren står tændt døgnet rundt, når I måske kun bruger den nogle timer i løbet af dagen. Det er få midler og alternativer, som skal til for, at I sparer på energien på en almindelig dag. Selvom det kan lyde banalt, vil det hjælpe utrolig meget i den lange ende og kan derfor også godt betale sig.

Skriv en kommentar