Spar på energien ved at udskifte din terrassedør

Dette indhold er sponsoreret

Udskiftning af en terrassedør er et skridt på vejen mod at spare på energien og reducere din elregning. Vinduer og døre i boligen har stor betydning for dit energiforbrug, da der kan være store temperaturforskelle mellem ude og inde. Derved kan varme let slippe ud gennem gamle terrassedøre, som ikke er energimærket, som de nye modeller man kan få. Desuden findes der forskellige typer af terrassedøre, på https://www.jna.dk/terrassedoer/,  i mange forskellige designs, så du kan finde lige netop den type dør, der passer bedst til din bolig.

Kig efter energimærket

Når man skal vælge nye terrassedøre, er det vigtigt at tage energimærket i betragtning. Dette mærke fortæller dig, hvor god isoleringsevnen er på døren, og dermed hvor meget varme der kan slippe ud gennem den. Jo bedre energimærket er, jo mindre varme vil slippe ud gennem døren – og jo lavere elregning vil du få. Derfor bør man altid vælge en terrassedør med energimærke A. Andre værdier, som man kan kigge på, når der tales og vinduer og døre er U-, G- og Erefværdi. U-værdien fortæller om, hvor god isoleringsevnen er, G-værdien viser evnen til at lukke solvarme ind og Eref-værdien viser energibalancen.

Kvaliteten af vinduer og døre betyder meget i forhold til energiforbrug

Kvaliteten af dine vinduer og døre har stor betydning for, hvor meget energi du bruger i din bolig. Det er nemlig gennem disse åbninger, at varme og kulde kan slippe ind eller ud af huset. Hvis man har gamle vinduer og døre, som ikke længere er helt tætte, så vil det betyde et stort energiforbrug til opvarmning eller køling af huset.

Skræddersy din terrassedør, så den passer til din bolig

En terrassedør er et vigtigt element i enhver bolig, da det er den der forbinder ude- og inderum. Derfor er det også vigtigt at man vælger terrassedøre, som passer til ens bolig. Først og fremmest skal man overveje hvilken type dør man ønsker. Her skal man kigge på alt fra glasdesign og åbningsretning til sprossetype og dørgreb. Derudover skal man overveje materialet, så det både er æstetisk og praktisk. Her er træ/alu et godt valg, da det kombinerer det æstetiske udtryk af træ med den praktiske holdbarhed af aluminium.

Ved at udskifte din terrassedør, og eventuelt andre vinduer i boligen, til en energivenlig model, kan du spare energi og reducere dine varmeudgifter. Det er et godt sted at starte, hvis du ønsker at gøre dit hjem mere miljøvenligt og energieffektivt.