Spar på varmen ved at energioptimere dit hjem

Dette indhold er sponsoreret

Gider du heller ikke at fyre op for gråspurvene? Så kan energioptimering være løsningen for dig. Det kan være alt fra at skifte gamle vinduer ud med Multiglas‘ energieffektive løsninger til at få lagt nyt tag på boligen. Derudover kan du også overveje at opsætte et varmestyringssystem, der automatisk regulerer temperaturen i dit hjem. Et andet vigtigt område er isolering af tag, vægge og loft, så du har et tæt hus, der ikke slipper varmen ud.

Energibesparelser og miljøvenlig livsstil – sådan kommer du i gang med energioptimering i dit hjem

Udover at spare på varmen, er det også vigtigt at tænke på miljøet og energibesparelser, når man skal optimere sit hjem. Er det elektricitet, du gerne vil spare på, så er der også et væld af muligheder for det. Først og fremmest bør du overveje at udskifte dine gamle pærer til LED-pærer. Det har langt de fleste allerede gjort. Dette vil ikke kun spare energi, men også penge, fordi LED-pærer har meget længere levetid end ældre typer.

Har du mange ressourcer, kan du overveje at installere solceller på taget for at producere grøn energi. Dette kan være en stor investering, men det kan betale sig i længden med de besparelser, som du får fra denne type af energiproduktion. Spørg endelig banken til råds og beregn et estimat på, hvornår du har tjent pengene hjem igen på at sælge strøm.

De vigtigste trin før du starter

Fordi der er så mange forskellige tiltag, så er det oplagte sted at kigge faktisk slet ikke på besparelserne. Derimod skal du først kigge på dit budget og overveje hvilken type energioptimering, du har råd til. Nye termoruder koster immervæk penge, så det kræver måske, at man sparer op eller tager et lån, før drømmen om at spare på varmen kan realiseres.

Hvordan du kan måle effekten af din indsats

Det kan være sjovt at måle effekten af indsatsen for at energioptimere, så du kan se hvor meget energi, du har sparet. Dette kan gøres ved at måle den samlede energiforbrug før og efter energieffektiviseringen. Tag et kig på elregningerne fra de sidste par år og se, om der er sket en nedsættelse i forbruget. Man skal dog huske på, at det ikke altid er muligt at se en direkte sammenhæng mellem energibesparelser og elregningerne, da disse ofte varierer fra år til år grundet inflation eller prisstigninger. Det skal du selvfølgelig justere dine forventninger efter.

Når du skal energioptimere, kan det være en god idé at starte med de grundlæggende ting såsom isolering af vinduer og døre eller udskiftning af forældede ruder. På denne måde kan du reducere dit energiforbrug markant.