grøntsager

Spar penge med en køkkenhave

De fleste haveejere kan nok blive enige om at de kære have kan tjene adskillige formål. Haverne er brugbare på forskellige tider af året, og hvordan man bruger haven kan variere fra person til person. Selvom mange bruger haven til ren afslapning og fornøjelse, så kan den faktisk mere end det.

Ved at anlægge en køkkenhave kan man faktisk spare på madbudgettet og få den særlige fornøjelse ved at dyrke ens egen mad.

Kom god i gang

Selvom at ens køkkenhave ikke er ensbetydende med at man er selvforsynende eller en rigtig bonde, så kan man faktisk dyrke så mange afgrøder at man kan spare hundredevis af kroner om måneden.

Først og fremmest skal man have gjort plads til køkkenhaven og anlagt den. Her kan det være en god idé at anskaffe sig plantejord og muld i bigbag, så man er sikker på at man har nok af det hele til at sammensætte en god og funktion base for afgrøderne.

For at sikre sig de bedste forhold for ens grøntsager, så vil det ofte være en fordel hvis man også inkluderer kompost i sin groning. Køb kompost her, så du forud for dit kommende projekt kan sikre dig at alle planterne har den næring de behøver.

have

 

Valg af grøntsager og andet

 

Når du har anlagt køkkenhaven og anskaffet dig alle de midler du behøver for en god vækst, så er det på tide at finde ud af hvilke grøntsager du gerne vil se gro i din have.

Hvis du gerne vil spare penge på dit madbudget ved hjælp af køkkenhaven, så kan det være en god idé at plante ting som måske ikke er helt billige i supermarkederne. Dette kunne være græskar, rodfrugter, kål eller salater.

Derudover skal du selvfølge gå efter grøntsager, bær og frugt som du og din husstand ynder at spise. Det vil sjældent nytte at plante afgrøder, som I aldrig får spist eller inkluderet i jeres madlavning.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at du også har din færdigheder og tid på hånden for øje. Mens nogle planter bare passer sig selv indtil de skal plukkes eller høstes, så er der andre der kræver regelmæssig pleje.

Skriv en kommentar