Sparetips: Spar penge på disse 10 ting

Er du på udkig efter tips til at spare penge? Så læs med her, hvor vi giver dig nogle gode tips til at spare penge.

 

1. Benyt en el-avanceret varmepumpe

En el-avanceret varmepumpe er den mest energieffektive type varmepumpe, der findes på markedet i dag. Det betyder, at en el-avanceret varmepumpe kan levere den mest komfortable opvarmning til din bolig, samtidig med at den bruger færre energiressourcer end andre varmepumper. En el-avanceret varmepumpe er derfor et godt valg, hvis du gerne vil spare penge på din varmeforsyning. Du kan læse mere muligheder til hjemmet her.

 

2. Start din opvaskemaskine og vaskemaskine om natten

Har du en vaskemaskine og en opvaskemaskine, så kan det være en god idé at starte dem om natten, så de fx kører kl. 23.00-03.00. Det er nemlig billigere at køre husholdningsmaskinerne om natten, fordi det er i den periode, at elselskaberne producerer mere energi end behovet er, og derfor sælger strømmen billigere til forbrugerne. Du kan gøre det ved at enten at anskaffe dig nogle maskiner, som har en timer indbygget, eller ved at købe en husholdningsstikdåse med timer, som du kan tilslutte maskinerne til. På den måde kan du spare mellem 10 og 35% på din elregning.

 

3. Skift til et lavforbrugsarmatur

Hvis du skifter dit brusehoved ud med et lavforbrugsarmatur, kan du spare op til 30% på din vandregning. Et lavforbrugsarmatur bruger nemlig kun 6-8 liter vand i minuttet, mens et almindeligt armatur bruger ca. 15 liter.

 

4. Skift til lavenergipærer

Ved at skifte dine pærer ud med lavenergipærer, kan du spare mellem 50 og 80% på dit elforbrug til lys. Det er især fordelagtigt, hvis du har mange pærer, som er tændt i længere perioder ad gangen. Det er især LED-pærer, som har den største energibesparelse. Dertil skal du også sørge for ikke at have lyset tændt steder, hvor du ikke har brug for det.

 

5. Skift til energieffektive hvidevarer

Ved at skifte dine hvidevarer ud med energieffektive hvidevarer, kan du spare mellem 30 og 40% på din elregning. Du kan tjekke, hvordan dine hvidevarer ligger i forhold til energieffektivitet, ved at tjekke deres A-G mærkning. Jo højere i alfabetet dit mærke er, jo mere energieffektiv er din hvidevare.

 

6. Skift til et termostatstyret gulvvarmesystem

Ved at skifte til et termostatstyret gulvvarmesystem, kan du spare op til 25% på din varmeregning, da du fx ikke behøver at have det så varmt i alle rum. Det er især fordelagtigt, hvis du har mange rum og/eller et stort hus. Dette kan kobles op til et smart home system, så du kan styre det via en app, på den måde kan du let styre, hvor varmt det skal være i dine rum.

 

7. Skift til et ventilationssystem

Ved at skifte til et ventilationssystem, kan du spare op til 5% på din varmeregning, da ventilationssystemet bruger varmen fra boligen til at opvarme den friske luft, der blæses ind i boligen. Det er især fordelagtigt, hvis du har et stort hus.

 

8. Sørg for, at din bolig er isoleret ordentligt

Hvis du isolerer ordentligt, vil du ikke bruge så meget energi til opvarmning som du ellers ville. Derudover vil du opleve bedre indeklima i din bolig, hvis du isolerer ordentligt. Det er især fordelagtigt, hvis du har et stort hus. Husk at dette også gælder dit loft, da dit loft er den største energitab i dit hus.

 

9. Køb en energiforbrugsmåler

En energiforbrugsmåler kan hjælpe dig med at opnå større forståelse for, hvor meget energi du bruger i dit hjem. På den måde bliver du bedre til at identificere, hvor du bruger unødvendig energi, og hvor du kan lave ændringer, så du kan spare penge på din varmeregning.

 

10. Køb en el timer

En el timer kan hjælpe dig med at spare penge på din elregning, da du kan indstille sine elektriske apparater til kun at være tændt, når man er hjemme og slukke dem, når man ikke bruger dem, eller når strømmen er dyr. Dette kan du gøre ved at købe en el timer og tilslutte dine elektriske apparater til den. Du kan få nogle med eller uden digitalt display og du kan med fordel, tilslutte dine stikdåser til den, så du kan time flere apparater på samme tid.

 

Jeg håber denne artikel har givet dig nogle gode råd og tips til at spare endnu flere penge på varmeregningen.