Stigende gas og elpriser i 2022: Få en energirapport

Der er gode grunde til at få lavet eller ligge inde med en energirapport. Især når gas og elpriser også er stigende. Her kan besparelse være værd at hente på udskiftning af ældre vand- og gasfyr, brugsmaskiner m.m. Men man kan også som husejer stå i en situation og have et ønske om at sælge sit hus.

Lovhjemmel omkring energirapport

Der findes lovhjemmel på området, når man ejer et hus. Som udgangspunkt er en energirapport gyldig i 10 år. Sker der dog løbende udskiftning af maskinelt inventar, skal der foreligge en ny rapport ved salg. Da en energirapport er lovpligtig, kan bøde forelægges af Energistyrelsen, hvis og såfremt den ikke forefindes.

Termostatstyring

Der kan være god grund til indlægge termostatstyring i sit hus. For som dansker undgår man ikke, at måtte varme op i de kolde måneder. Det kan give en god besparelse både på din el- og varmeregning.

Andre ting man kan overveje for at spare på sin elregning

Da el ligeledes har været stigning i pris, kan man overveje små ændringer, som vil hjælpe på at holde sit elforbrug nede.

  1. Sluk lyset når du ikke bruger det
  2. Begræns antallet af lamper, du har tændt
  3. Elprisen er billigere om natten. Om du kan tjene noget ind her beror på dit selskab. Det vil du skulle bruge lidt tid på at finde mere om på nettet.
  4. Sluk for tændte maskiner herunder din vaskemaskine og tørretumbler. Lad den ikke stå tændt med vasket tøj i for længe.
  5. Minimer brugen af din tørretumbler. Hæng dit tøj til tørring.
  6. Sluk for din router, når du ikke bruger nettet
  7. Anvendelse af solcelleenergi

Brug af printer både privat og erhvervsmæssigt

De fleste hjem i dag kan ikke undvære en printer. Ligeledes anvendes printer stort set på alle arbejdspladser i dag. Den trækker selvfølgelig strøm som alle andre maskiner. Her kan man gå efter el venlige printer, men også sørge for at holde print udgifterne nede mest muligt bl.a. ved at købe billig lasertoner som også tilgodeser kvaliteten https://www.tonerland.dk/. For udgiften på det samlede lasertoner forbrug kan sagtens imødese en besparelse, som igen kan imødese den stigende elpris. Måske der også som firma kan være større besparelse at hente i form af rabatter. Eller gode tilbud man kan benytte.

Man kan også reducerer forbruget af lasertoner med farver, da de oftest koster mere end sort blæk. Det er som altid en smagssag og afhængigt af hvilket produkt, man ønsker eller skal udbyde til eget internt brug eller en kunde. Det kan om ikke andet være en firmapolitik, man kan have for øje i et samlet led for at reducerer sine samlet printer udgifter. For lasertoner er oftest en stor post i de flestes firmaers printer budget.

Internt kan man også kigge på om man kan mindske brug af printerpapir. Mere kunne måske sendes digitalt blandt de ansatte. Heraf vil en miljøvenlig besparelse både på lasertoner og papir kunne nedbringes.

Solcelleenergi bidrager til væsentligt besparelse

Solcelleenergi er kommet for at blive. Her er fordelene mange, idet solcelleenergi er naturlig energi og heraf CO2-klimavenligt. Står du alligevel og skal have skiftet dit tag på dit hus, så er det bestemt værd at overveje, om du ikke fremadrettet skal vælge denne energiløsning. Udgiften til solcelleanlæg vil øge værdien på dit hus samtidig med, at du opnår stor besparelse på dit varme- og elforbrug. Samtidig kan du med et batteri anvende overskydende solcelleenergi til opladning af elbil m.m. hvilket bidrager til, at du kan være væsentligt selvforsynende.

Står du for renovering af dit hus eller ejendom

Påtænker du en mindre eller større renovering af dit hus eller ejendom inden længe, hvor el eller gas indgår er det måske tid til at kigge på nyere miljørigtige løsninger. Meget sker løbende på området, for at mindske forurening af vores alle samlet miljø. Det kan være nye og mere miljørigtige radiatorer eller genanvendelse af varmt vand, som kan bidrage til et mere klimavenligt hjem herunder et lavere forurenet CO2-udslip. En rigtig god ide kan være at kigge på de mange muligheder, der i dag tilbydes på markedet. For huse med høje energimærker er eftertragtet som aldrig før.

Benyt autoriserede håndværkere

Energirapporten er ligeledes affødt, at du vælger autoriserede håndværkere. Håndværkere der ved, hvad der tjener en samlet energibesparelse på din samlet varme- og elregning. Dertil har de ofte kendskab til markedets produkter og kan vejlede dig, hvis det er et ønske eller et behov hos dig. Det kan hertil være brug af forskellige isoleringsprodukter, som også er i høj kvalitet rent miljømæssigt. I forsikringsøjemed er det også væsentligt at benytte autoriserede håndværkere – hvis et uheld desværre skulle indtræffe. Dertil er det vigtigt at huske, at el og gas kan være farligt og heraf bør omgås af autoriserede fagpersoner.