Tre gode råd til dig der er på udkig efter en ny bolig 

Dette indhold er sponsoreret

Som køber på udkig efter en ny bolig, er der mange ting, som du bør forholde dig til. Boligmarkedet kan nemlig være en jungle at orientere sig i, og det er nemt at foretage et fejlkøb som ender med at blive alt for dyr og dårlig. Her er derfor tre ting du altid bør holde dig for øje, når du bevæger dig ud på boligmarkedet.

Få hjælp til juraen

Som køber står du ofte meget alene under et boligkøb, mens en ejendomsmægler og sælger forsøger at prakke dig deres bolig på så dyrt og hurtigt som muligt. Et boligkøb skal dog ikke hastet igennem, da der er mange vigtige ting over overvejelser du bør igennem, inden du sætter din endelig underskrift. Her bør du alliere dig med en lokal boligadvokat, som kan hjælpe med at gennemlæse og gennemgå de mange papirer, skøde, dokumenter og rapporter, som du bliver bedt om at underskrive. Boligadvokaten kan hjælpe dig med at garderer dig godt ind i juridisk, så du ikke risikerer at overtage et faldefærdigt hjem til overpris. Husk altid at tilknytte en lokal boligadvokat, da disse har bedre styr på de kommunale systemer. Bor du i Herning, skal du for eksempel bare gå på google og søge på “boligadvokat Herning”, for at finde en god lokal boligadvokat.

Vælg en energivenlig bolig

Ofte kan du købe en gammel bolig til nærmest ingen penge, sammenlignet med nyere boliger. Disse håndværkertilbud kan være fristende at tage imod – særligt hvis I ikke har særlig mange penge. Ofte ender disse handler dog med at blive langt dyrer i længden. Ældre boliger er nemlig ofte meget dårligere isoleret, hvilket betyder, at varmeregningen vil blive mange tusind kroner dyrere om året, end havde du valgt et nyere og mere energivenlig bolig. Skal du først efter boligkøbet i gang med at få fikset isoleringen, sat nye ruder i og skifte taget, vil det nemlig ofte løbe op i en langt højere pris, end havde I bare købt en godt isoleret hus på forhånd. Dertil kommer muligheden for at sælge huset videre på sigt. Her ønsker de færreste at købe en bolig med dårlig isolering, så dette kan I lige så godt få ordnet med det samme.

Tænk langsigtet

Når du køber bolig – særligt hvis du vil være husejer – bør du tænke langsigtet. Planlægger I en familieforøgelse kan det være en dårlig ide at købe et mindre hus uden ekstra værelser, og generelt bør i også overveje, om boligen ligger et sted, hvor I kan se jer selv bo om fem, ti eller femten år. Presser alderen sig på, kan det også være at tænke i, om ikke det vil være en god ide at vælge en bolig i et plan. Gang op og ned af trapper flere gange om dagen kan være hårdt for visse, i takt med at alderen presser på. Her hjælper det at tænke langsigtet inden du køber en ny bolig.

Skriv en kommentar