Vælg miljøvenlig maling – for miljøet

Dette indhold er sponsoreret

Når det kommer til at pifte boligen op, kan det være en god idé at male nogle af væggene. Det er en nem og hurtig løsning, som giver et helt nyt udtryk til rummet.

Hvis du ønsker at være sikker på, at der ikke er skadelige stoffer i malingen, kan det være en god idé at købe miljøvenlig maling. Miljøvenlig maling kan du købe hos Nordsjø maling: Den indeholder ikke de samme skadelige stoffer som almindelig maling, og derfor er det mere bæredygtigt for miljøet.

Hvad er miljøvenlig maling?

Miljøvenlig maling er maling, der ikke indeholder skadelige stoffer for miljøet. Mange almindelige typer af maling indeholder stoffer som f.eks. kviksølv, bly og tungmetaller, som kan være skadelige for miljøet og for de personer, der opholder sig i rummene, der er malet med denne maling. Maling fra Nordsjö er miljømærket og er derfor den gode løsning til dem, der ønsker miljømærket maling.

Nordsjö har desuden lagt vægt på at udvikle en maling, som holder i længere tid, så behovet for at friske malingen op er mindre, og der spares på malingen på den måde.

Miljøvenlig maling findes i mange forskellige farver og varianter, så man kan sagtens finde en variant, der passer til ens behov og ønsker.

Hvorfor er miljøvenlig maling bedre for miljøet?

Miljøvenlig maling er bedre for miljøet, fordi den ikke indeholder de skadelige stoffer, som almindelig maling gør. Miljøvenlig maling er derfor mere skånsomt for både dig selv og din familie, men også for naturen omkring dig. Mange af de skadelige stoffer i almindelig maling kan have negative effekter på din sundhed, hvis du udsættes for dem over længere tid. Dette gælder især børn, da de er mere sårbare overfor skadelige stoffer.

Derudover kan nogle af disse stoffer også være skadelige for naturen, især hvis de kommer ud i grundvandet. Miljøvenlig maling er derfor et bedre valg, hvis du gerne vil passe på både din egen sundhed og naturen omkring dig.

Andre miljøvenlige løsninger du kan bruge i hjemmet

Når det kommer til bæredygtighed og at være miljøvenlig, er det selvfølgelig ikke kun maling, der er relevant, og der er mange let tilgængelige løsninger, som du kan benytte dig af:

  • Sluk stikkontakten på elapparater, du alligevel ikke bruger – herunder lamper i rum, hvor der ikke opholder sig nogen mennesker. Det er både godt for miljøet og for elregningen.
  • Køb lokalt, økologisk eller miljømærkede varer. Når man køber lokalt, sparer man en lang og CO2-tung transport af varer.
  • Fyld vaske- og opvaskemaskinen og vask på eco-programmer ved lav temperatur.
  • Lufttør dit rene vasketøj.

Start et sted på din miljøvenlige livsstil. Selv det mindste er bedre end ingenting.