Spar på strøm

Opbyg gode vaner og spar på energien

Det at spare store mængder energi i sin bolig kræver andet og mere end bare den rette mænge isolation i murene eller et køkken lavet af de rigtige mennesker. Langt det mest vigtige er faktisk de vaner, som du og din familie opbygger omkring det at bruge energi. Er I vitterligt interesserede i at spare energi i jeres bolig, er noget af det bedste, I kan gøre at opbygge et godt og hensigtsmæssig vanesæt.

Tag kolde bade

Sådan sparer du

Det gør sig ikke mindst gældende, når det kommer til at spare på varmt vand og strøm. Men en smule viljestyrke og et par formaninger til børnene, bør det dog ikke være de sværeste vaner at indstifte. Det handler ganske enkelt om, at man slukker lyset bag sig, og at man bestræber sig på lidt kortere og koldere bade. 

Meget energi, særligt i vintermånederne, går desuden til noget så banalt som at varme jeres hjem op, og her kan det straks være sværere at opbygge vaner, der sparer på energien. Prøv dog at minde jer selv om, at man selvfølgelig ikke har radiatorerne tændt for fuldt blus, mens alle vinduer stå åbne. Generelt bør man faktisk holde unødvendig brug af døre og vinduer på et minimum.

E-cigaret

Bedre vaner

Er du for eksempel ofte ude i et par minutter for at ryge dig igennem din daglige pakke cigaretter, kan målet om at spare energi måske sågar sætte en stopper for den vane. Du kan også bare udskifte den vane med en mindre skadelig vane såsom det at ryge e-cigaret. Det kan man nemlig sagtens gøre inden døre med en herlig duft til følge. Kunne du tænke dig at prøve, så køb en el cigaret fra den anerkendte producent SMOK og giv det et skud. Det kan tilmed hjælpedig med at spare på energien i hjemmet.

Skriv en kommentar