ild

Varmepumper er stadig i fremgang

Varmepumper er stadig vildt populære, og det er ikke så mærkeligt. En varmepumpe giver vedvarende, grøn energi og kan spare dig for en masse penge. Her kan du læse lidt mere om, hvilke fordele der er med en varmepumpe.  

Varm op både vand og luft 

En varmepumpe kan fungere som en god helhedsløsning, der du får varmet både luft og vand op. Der er altså gode grunde til at lægge om til en varmepumpe, hvis man har mulighed til det. Det er nemlig meget billigere at have opvarmning af bolig og vand i et og samme system, derfor er der mange penge at spare på, at få installeret en luft til vand varmepumpe i sit hjem.  

brænde

Energieffektiv varme 

En varmepumpe er svært energieffektiv, og det vil sige at den producerer mere energi end den bruger. Det er også vedvarende energi der produceres, og det vil altså sige at man ikke belaster klimaet mere end højst nødvendigt. Det er med andre ord en meget mere effektiv måde, at varme sin bolig (og sit vand) op. For dig der gerne vil have en lidt grønnere bolig, og en grønnere livsstil, er en varmepumpe det perfekte tilskud. En varmepumpe er langt mere miljørigtig end både pillefyr og oliefyr, og kan bidrage til at varmeregningen bliver langt lavere. Det er også meget praktisk, at man kan styre sin varmepumpe via en app, så man kan kontrollere den lune temperatur i sommerhus hjemme fra sin sofa i byen. Det bliver ikke nemmere.  

Er varmepumper dyre?  

Det der er frygten for mange, der i princippet gerne vil have en varmepumpe, er at de tænker det er en dyr investering. Det de ikke ved, er at en varmepumpe typisk tjener sig ind i løbet af 5-10 år. Det er altså en investering som du får igen. Det er dog vigtigt, at varmepumpen bliver monteret korrekt, for at kunne fungere optimalt. Derfor skal du finde varmepumpe pris inkl montering, når du skal bestille en varmepumpe til dit hjem. På den måde får du grønnere varme derhjemme, til en meget lavere pris, og det er en investering der kan betale sig på lang sigt, både for dig og for klimaet.   

Skriv en kommentar