Dette indhold er sponsoreret
Gasflasker kan bruges til mange formål, både til private og virksomheder.
Det mest kendte brug er nok til gaskomfuret eller gasgrillen i forbindelse med madlavning. Man undgår giftig os fra for eksempel den klassiske kulgrill, og man bruger samtidig en mere bæredygtig energikilde – og så varmer grillen hurtigere op. Gas kan desuden bruges til opvarmning af sommerhuset, hvis man ikke har adgang til centralvarme, eller til campingvognen. De kan bruges til ukrudtsbrændere frem for at bruge giftige kemikalier.
Gasflasker og miljøet
Det er ikke alle gasflasker, der indeholder gas, som er bæredygtigt fremstillet. Det er derfor vigtigt at finde en producent, som benytter bæredygtig gas. Hvis man køber letvægtsgasflasker fra PrimaGaz, købes der en mængde BioLPG fra Holland, som er bæredygtigt fremstillet. Se på www.primagaz.dk/ for billige og miljøvenlige gasflasker.
BioLPG har den samme kemiske sammensætning som almindelig LPG, men er lavet af bæredygtig og fornybar biomasse fra madaffald og vegetabilske olier. I stedet for at transportere BioLPG fra Holland, købes der en tilsvarende mængde gas, hver gang du køber en almindelig gasflaske i Danmark. På den måde støttes BioLPG, og transporten, og dertilhørende CO2-udslip, spares samtidig væk.
Sådan fylder du din gasflaske korrekt
Det er meget vigtigt, at man fylder sin gasflaske korrekt. For det første skal man sikre sig, at flaske og regulator er tændt, inden man begynder at fylde den. Dernæst skal man sikre sig, at der ikke er nogen lækage på flaske eller regulator. Herefter kan man begynde at fylde flasken med gas. Når flasken er fyldt op, skal man sørge for at slukke for gassen på flaske og regulator, og derefter lukke for flaskens ventil.
Genbruget af gasflaskerne er dermed også en bæredygtig mulighed, da det betyder, at ressourcerne til produktionen af gasflasker ikke går til spilde.
Ulemperne ved at bruge en gasflaske?
Der er dog nogle ulemper ved at bruge en gasflaske. Det kan være farligt at have en gasflaske i hjemmet, især hvis den ikke bliver brugt eller opbevaret rigtigt. Hvis man for eksempel opbevarer sin gasflaske i et varmt rum eller i direkte sollys, kan trykket inde i flasken stige meget hurtigt og resultere i, at flasken sprænger. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at man opbevarer og benytter gasflaskerne korrekt, og at de ikke er tilgængelige for børn.
Gasflasken skal altid stå oprejst, og den skal stå ved siden af varmekilden – ikke under, da den ikke må opvarmes. Den skal desuden opbevares på et stabilt underlag, så den ikke risikere at vælte.