energi

Sådan får du lavet en god energiforbedring af dit hjem

Hvad end du står over for at købe nyt hus, renovere eller bygge til, så bør du altid får tjekket op på ejendommens muligheder for bedre udnyttelse af energien. Det skyldes det naturlige, at når du alligevel enten skal til at flytte ind, rydde ud, renovere og brække ned, så kan du lige så godt få efterset konstruktionerne, når du nu er i gang.

For der er faktisk rigtigt mange enkle ting, du kan få foretaget ved ejendommen, som virkelig kan give pote over for miljøet. Nedenfor får du et par enkelte bud herpå.

Få en byggesagkyndig ud

Når du alligevel er i gang med at renovere eller flytte ind, så lav en aftale med en byggesagkyndig, der har erfaring inden for netop energiforbedring af boliger. Han eller hun kan nemlig gennemgå ejendommen fra kælder til kvist og komme med nogle konkrete bud på, hvad du kan gøre, for at ejendommen bliver endnu mere energi- og miljøvenlig.

I samme ombæring kan du bede den byggesagkyndige komme med et par anbefalinger på firmaer, der eventuelt ville kunne udføre opgaven for dig, så du har nogle konkrete erfaringer  at forholde dig til. Indhent i den forbindelse gerne bygge tilbud fra flere forskellige håndværkere, så du har mulighed for at sammenligne dem og vælge den bedste.

Er du i gang med en renovering, kan du med fordel aftale med håndværkerne fra starten, at der også skal fokus på energiforbedringer ved ombygningen.

Få foretaget efterisoleringer

Én af de hyppigste syndere i forhold til energispild er mangelfuld isolering. Energistyrelsen vurderer, at cirka 30 % af varmetabet i private ejendomme skyldes dårlig isolering under taget, hvor varmen simpelthen bare fiser ud. Du kan derfor også godt regne ud, at der kan være temmelig mange penge at spare, hvis du får ejendommens konstruktioner gået efter, så du ved, hvor og hvordan du skal sætte ind.

Det kan være, at der simpelthen mangler isolering oppe under taget, og at varmen – der jo stiger opad – derfor fiser ud. Men det kan også være gulvet, der er isoleret så dårligt, at varmen forsvinder.

Endelig kan det også være den hule ydermur, der ville have rigtigt godt af en omgang hulmursisolering.

Nye vinduer

Et andet sted i huset, du også altid bør få undersøgt, er dine vinduer. Gamle vinduer kan nemlig ret ofte være nogle vilde energisyndere, som lader varmen sive lige ud af huset. Det er ikke i alle tilfælde, at det kan betale sig at få dem udskiftet, men i rigtigt mange tilfælde vil en udskiftning til A-mærkede vinduer kunne mærkes på varmeregningen. Hvor stor en forskel, det kan gøre, afhænger naturligvis af, hvilke vinduer der sad der før, og hvor energivenlig din ejendom generelt er.

Jo mere energivenlig den er, jo flere penge kan du naturligvis også spare ved at få skiftet dine vinduer. Er resten af din ejendom derimod ikke særligt energivenlig, vil det næppe batte meget at udskifte vinduerne, idet varmen i så fald blot vil sive ud andre steder.

Skriv en kommentar